Időzített bomba? Simicska videóvallomást csinált Orbánról

Az éppen minden üzleti érdekeltségétől megszabaduló Simicska Lajos nagyvállalkozó letétbe helyezett egy titkos videófelvételt, amelyen az Orbán Viktorral való közös ügyeikről beszél. Ezt a Népszava állítja Simicska egy meg nem nevezett munkatársára hivatkozva.

A felvétel több példányban készült el, és csak akkor kerülne nyilvánosságra, ha Simicskával bármi történne.

„Lajos arról is gondoskodott, hogy ebből többen részleteket lássanak, így a másik oldalon is tisztában lehetnek vele, mivel járna, ha ez kikerülne”

– jelentette ki a Népszavának a bizonyos munkatárs.

Arról is beszéltek a Népszavának, Simicska médiaportfóliójának stábja egészen a választások éjszakájáig meg volt győződve, hogy a kormány-ellenzéki mandátumarányokat tekintve legalább egy döntetlen-közeli eredmény elérhető, még ha szűk többséggel kormányon is marad a Fidesz. Az újabb kétharmad azonban mindenkit „sokkszerűen” ért.

„Lajos tényleg hitt a kormányváltás lehetőségében, de rá kellett jönnünk, hogy bármennyi energiát belefektethet ebbe, azt a politikai munkát nem tudja elvégezni az ellenzék helyett, ami ehhez kell”

- mondta a lapnak a forrása.

„Lajos a harmadik kétharmad után már elhiszi Orbánnak, hogy 2030-ig maradhat hatalmon”

- tette hozzá, megindokolva, hogy a nagyvállalkozó miért kapitulál.

Ezektől a cégektől válik meg Simicska Lajos

A bejelentés beérkezésének napja 2018. július 18.A dokumentum szerint az érintett cégek:a Mezort Általános Befektetési Zrt.,az Euro Publicity Kft.,a Megapolis Media Zrt.,a Mundus Invest Zrt.,a Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft.és a Pro-Ráta Holding Zrt. Pro-Aurum Zrt.Simicska Lajos még július 4-én jelentette be, hogy megválik szinte minden üzleti érdekeltségétől és nem publikus áron eladja azokat régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak.

Irány az USA

A Népszava információi szerint Simicska Lajos fiához, Simicska Ádámhoz hasonlóan szintén az Egyesült Államokba tart a két üzletember, Faragó Csaba és Fonyó Károly is. Csintalan Sándor az Alfahírnek adott interjújában cáfolta, hogy Simicska Lajos Amerikába menne.

A cikkben szó esik a Jobbikról, illetve a párt és Simicska Lajos kapcsolatáról. A nagyvállalkozó a Jobbikban látta a legnagyobb potenciált az ellenzéki pártok közül, hogy megakadályozza a Fidesz kormányalakítását. A Népszavának a meg nem nevezett munkatárs azt mondta:

„Vona Gábor sosem érezte sajátjának a masszívan antiszemita, cigányozós szélsőjobboldali közeget, amivel a Jobbik 2010-ben 17 százalékos eredménnyel jutott be a parlamentbe, de a politikai hatalmi logika alapján elfogadta, hogy a Fideszt akkor csak jobbról lehetett eredményesen támadnia egy új pártnak.”

A Népszava megszólaltatta Radnai Lászlót is, a Jobbik korábbi kommunikációs igazgatóját, aki cáfolta, hogy a párt extra kedvezményt, vagy ingyen helyet kapott volna Simicska plakátcégétől. Radnai azt is tisztába tette, hogy Simicska miként viszonyult az ellenzéki párthoz:

„Nyilván volt kapcsolat abból a szempontból, hogy Simicska Lajos a Jobbikban látta azt az erőt, amely képes lehet a Fidesz leváltására, így támogatta a párt törekvéseit, de ez nem jelentett semmilyen direkt befolyást a Jobbik politikájára, elég csak arra gondolni, hogy a „mérséklődés” már 2013-tól elindult, de ezt a Jobbik vezetése Vona Gáborral az élen saját maga kezdeményezte és vitte végig”

- fogalmazott.