Valóságos csoda, ami egy lezuhant mexikói repülőgép utasaival történt

Felszállás közben lezuhant a durangói Guadalupe Victoria nemzetközi repülőtér közelében kedden az Aeromexico légitársaság egy menetrendszerű járata, a balesetben mintegy 85 utas sérült meg, néhányan közülük súlyosan, de senki nem halt meg.

A Mexikó északi részén, Durango állam azonos nevű fővárosában, helyi idő szerint délután történt a légi baleset. A durangói repteret üzemeltető vállalat, a Grupo Aeroportuario Centro Norte közleményben tudatta, hogy a balesetet az előzetes vizsgálatok szerint a rossz időjárási körülmények okozták.

Gerardo Ruiz Esparza mexikói távközlési és közlekedési miniszter a Twitteren azt írta, hogy a Mexikóvárosba induló közepes méretű, Embraer 190-es típusú gépen 97 utas és négy főnyi személyzet tartózkodott.

"A gép felszállás közben volt" - mondta el a mexikói televíziónak José Rosas Aispuro kormányzó. Hozzátette: az utasok azt mondták neki, hogy egy "durranás" hallatszott, majd a gép minden figyelmeztetés nélkül a földnek csapódott.

A kormányzó szerint a gép egy heves jégesőbe került. "Azt hiszem (a pilóták) megpróbálták megszakítani a felszállást, de ez nem sikerült nekik" - mondta Aispuro.

Helyszíni tévéfelvételeken az látszott, hogy a súlyosan megsérült repülőgép a hasán fekszik egy bozótos területen, és egy füstoszlop száll fel belőle. A gép mellett mentőautók sorakoztak, hogy a helyi kórházakba szállítsák az utasokat.

Durangó állam katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője, Alejandro Cardoza azt mondta a helyi televízióban, hogy a gép röviddel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre mintegy 10 kilométerre a repülőtértől.

Cardoza arról is beszélt, hogy a baleset nyomán keletkezett tüzet sikerült elfojtani, így senki sem szenvedett égési sérüléseket. Az utasok közül "sokan a saját lábukon tudták elhagyni a repülőgépet" - mondta.

Forrás
MTI