A légszennyezés csökkentése miatt önjáró trolik közlekednek a 2-es metró potlóvonalán

A BKK csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Kossuth Lajos téri metróállomás lezárása idejére indított M2A pótlóbusz vonalán a légszennyezés csökkentése miatt rendelték el az intézkedést. 

Ennek értelmében a Deák Ferenc tér és a Kossuth Lajos tér között szombattól minden hétvégén alacsonypadlós, légkondicionált Solaris-©koda trolibuszok közlekednek. Ezek a járművek felsővezeték nélkül, saját akkumulátoraikat használva is képesek közlekedni, akár 4 kilométert is meg tudnak így tenni.

A Kossuth Lajos téri metróállomás lezárása várhatóan augusztus végéig tart, addig a teret a 2-es metró helyett Pesten a Deák Ferenc tér felől az M2A metróállomás-pótló busszal, a Batthyány tér felől pedig hajójáratokkal lehet elérni.

A rekkenő hőség úgy tűnik sokak szemét felnyitotta, hogy jobban oda kellene figyelni a környezetszennyezés visszaszorítására. A Budapesti Állatkert épp tegnap jelentette be, hogy területén nem lehet többé PET-palackos üdítőket vásárolni, mert az üres flakonokkal feleslegesen szennyezik a környezetet.

A Budapesti Állatkertben nem árulhatnak többé PET-palackos üdítőt

A hulladék csökkentése már csak azért is nagyon fontos lenne, mert egy nemzetközi felmérés szerint percenként 1 millió, másodpercenként 20 ezer műanyag palack kerül a kukákba világszerte.A szemléletváltás elérése érdekében hozott döntésnek köszönhetően, ezentúl az állatkert büféiben kizárólag üveg és fém palackban árulhatnak üdítőket, az intézmény területén pedig több helyen is találhatók olyan szelektív edények, ahová ezeket bedobhatják a látogatók.