Vége a Szigetnek, itt a leglehangolóbb nap: a pakolás, takarítás

Vége az idei Sziget fesztiválnak, felköszöntötték a 9 milliomodik látogatót is, a hátrahagyott sátrakat pedig rászorulóknak adják.

Szinte biztosan látogatócsúcsot hozott az idei Sziget, Kádár Tamás főszervező az MTI-nek kedden kora este elmondta, hogy több mint félmillióan szórakoztak a fesztiválon.

Az eddigi látogatócsúcs a 2016-os 496 ezer volt, tavaly mintegy 450 ezren jöttek el a 26. Szigetre.

Más rekord is született: Sziget-örökbérletet kapott a fesztivál kilencmilliomodik látogatója Kádár Tamás főszervezőtől kedden a jegypénztáraknál. A diáklány Svájcból, Zürichből érkezett a fesztiválra.

Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Sziget külön programot indított arra, hogy a jellemzően külföldiek által hátrahagyott sátrakat összegyűjtsék és rászorulóknak adják.

Az MTI néhány képet is közölt a bontásról, takarításról, avagy Minden Fesztivál Leghangolóbb Napjáról:

Itt írtunk arról, hogy míg a Sziget indulásakor, 1993-ban még egy egész család ki tudott volna menni fesztiválozni a Hajógyárira egyetlen minimálbérből, ma már elővételesen is csak egy, teljes áron egyetlen hetijegy sem jön ki belőle. Persze a program is teljesen más lett, csak a nagyszínpad fellépőire milliárdokat költöttek.