Ukrán bajnok edző veheti át a Ferencváros irányítását

Keleti nyitás: Szerhij Rebrov költözhet az Üllői útra.

Állítólag már holnap bejelentik a ma lemondott Thomas Doll utódját az FTC-nél. Először a csakfoci.hu szakportál szellőztette meg, utána pedig a Nemzetei Sport több forrása is megerősítette, hogy a korábbi ukrán (de amúgy orosz nemzetiségű) válogatott, edzőként és labdarúgóként is bajnok Szerhij Rebrov lesz az FTC új trénere.

Rebrov az orosz Rubin Kazanyból vonult vissza még 2009-ben, de játszott az akkor Európában meghatározó Dinamo Kijevben, valamint a Tottenham Hotspursban is, és 9-szeres ukrán bajnoknak mondhatja magát.

Vezetőedzőként 137 meccsen ült a Dinamo Kijev kispadján, ezalatt két-két bajnoki címet és kupagyőzelmet, valamint 1 szuperkupa győzelmet zsebelt be.

A 44 éves szakembernek megvolt már a pénzes melója is, ugyanis 38 meccsen keresztül vezette a térség egyik legjobb csapatát, a szaúdi Al Ahlit, idén áprilisában távozott a klubtól.

Az FTC-ben már egy ideje érzékelhető a keleti nyitás, nyilván Rebrov esetleges leigazolása sem mehetett végbe egyik napról a másikra, így egyre kíváncsibban várjuk, hogy Kubatov Gábor klubelnök vajon melyik, a Mol-nál is nagyobb szponzorral tárgyal.