Spéder Zoltán eladta a részesedését: az eddigi igazgató és egy KDNP-közeli üzletember vette meg a CEMP-et

Állítólag garantált az Index.hu függetlensége.

Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kurátora által kiadott közlemény szerint a "tulajdonosváltás sem közvetlenül, sem közvetve nem vonatkozik az Index.hu Zrt.-re, illetve az Index.hu hírportálra" (a lap továbbra is az MFA tulajdonában marad).

Az MFA egyszemélyes kuratóriumát, valamint az Index.hu Zrt. igazgatóságát továbbra is Bodolai László irányítja. A kiadott közlemény szerint:

"Az Index.hu szerkesztőségi függetlensége a kiadó alapítványi tulajdonlásnak köszönhetően garantált."

Az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke, a mai napon felmentette tisztégéből dr. Nagy Ajtony Csaba, valamint Kereszty Gábor igazgatósági tagokat, melyről az érintetteket értesítette. A társaság háromfős igazgatóságát a jövőben Bodolai László elnök, Szombathy Pál igazgatósági tag mellett az Index mindenkori főszerkesztője alkotja majd - olvasható a közleményben.

A mai bejelentés szerint az adásvétellel Ziegler Gábor, valamint Oltyán József 50-50 százalékos tulajdont szerzett a vagyonkezelő társaságban, illetve kizárólagos irányításuk alá kerültek a CEMP-X Online Zrt. kiadóvállalatai, valamint az Inda-Labs Zrt. és a csoport érdekeltségébe tartozó portálok felületeit értékesítő CEMP SH Kft.

Ziegler Gábor régi motoros az Indexnél: a 2000-es évek óta dolgozik a portálnál, 2008-ban értékesítési igazgató lett, később a portál hirdetéseit szervező CEMP Sales House értékesítési vezetője lett. 

Oltyán József jelenleg a vidéki hírportálokat üzemeltető, milliárdos forgalmú Regon Média Zrt. tulajdonos vezérigazgatója, de korábban dolgozott a  Winterthur Pénztárszolgáltató Zrt. vállalati tanácsadójaként és Ziegler Gáborhoz 20 éves barátság köti.

Amúgy pedig 

jelenleg a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, bizottsági elnöke.

Mi más is lehetne garancia a függetlenségre.

Az ország legolvasottabb portáljának esetleges fideszes megszerzéséről itt írtunk bővebben:

Megkezdődött az Index bedarálása? Spéder eladhatja a portál legtöbb bevételét hozó hirdetésszervező céget

A Közép-Európai Média és Kiadó (CEMP) az egyik legnagyobb hazain online kiadóvállalat. A cég Spéder Zoltán tulajdonában van - és ez egyelőre mostantól sem változik. A cég nagy részét már korábban átpakolták egyik leánycégébe, a Cemp-X Online Zrt-be.