A NER médiaterminátora lecsap az Indexre is? Még az ősszel megérkezhet a portálhoz Liszkay Gábor

Ágazati pletykák szerint a szupermegbízhatónak tartott  kormánypárti médiaszakemberre bízzák az Index NER-kompatibilissé tételét is.

Sajtóhírek szerint hétfőn késő esete az Index.hu szerkesztőségében bejelentették:

tulajdonost vált a portál hirdetéseit szervező CEMP Sales House.

Spéder Zoltán tulajdonában lévő két CEMP-cég előbb megszerezte az Index alapítványát, a Magyar Fejlődésért Alapítványt alapító NP Nanga Parbat 17 Zrt.-t, majd Spéder eladta az egész csomagot Ziegler Gábornak és Oltyán Józsefnek.

Oltyán több- keményvonalasan kormánypárti - vidéki portált üzemeltet, amúgy pedig, csak úgy mellékesen 

a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, bizottsági elnöke.

Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kurátora által kiadott közlemény szerint a "tulajdonosváltás sem közvetlenül, sem közvetve nem vonatkozik az Index.hu Zrt.-re, illetve az Index.hu hírportálra".

Ennek azért némileg ellentmond, hogy Bodolai  

hétfőn felmentette tisztégéből a Simicska Lajoshoz közel állónak tartott dr. Nagy Ajtony Csaba, valamint Kereszty Gábor igazgatósági tagokat

Maga a portál már tavaly áprilistól nem áll Spéder tulajdonában, miután Simicska Lajos megvette, és azzal a lendülettel át is passzolta egy alapítványnak. Így konkrétan a szerkesztőséghez nehéz hozzáférni. 

Csakhogy az Indexet javarészt hirdetésekből tartják fenn, amelyeket a most kormányközeli kézre juttatott CEMP SH szervez számukra. 

A G7 gazdasági szakportál úgy tudja, a portál akkor sem tudna megszabadulni a cégtől, ha az kormányközeli kezekbe kerülne, mert hosszú távú szerződés köti őket össze. Vagyis, 

akinek a CEMP SH a kezébe kerül, annak ölébe hullhat az Index is.  

Megkezdődött az Index bedarálása? Spéder eladhatja a portál legtöbb bevételét hozó hirdetésszervező céget

A Közép-Európai Média és Kiadó (CEMP) az egyik legnagyobb hazain online kiadóvállalat. A cég Spéder Zoltán tulajdonában van - és ez egyelőre mostantól sem változik. A cég nagy részét már korábban átpakolták egyik leánycégébe, a Cemp-X Online Zrt-be.

Ezt a verziót látszik megerősíteni az is, hogy az Alfahír piaci szereplőktől úgy értesült:

novemberben megérkezik a portálhoz Liszkay Gábor.

A Mészáros Lőrinc médiabirodalmában vezető szerepet játszó médiaszekameber augusztusban már komoly érdemeket szerzett a HírTV lerohanásának és visszafideszesítésének blitzkrieg-szerű levezénylésével "tanácsadói" pozícióból. Ha igazak a pletykák, akkor hasonló szerepre készülhet az Indexnél is.