A HírTV-nek sikerült olyan műsorvezetőt igazolnia az ellenzéki "köpönyegforgatások" leleplezésére, aki 3 éve még csalódott a Fideszben

Kísértet járja be a magyar netet. A három évvel ezelőtti, Fideszben csalódott Apáti Bence kísértete, aki azért került elő, mert a mostani Apáti Bence a megfideszesedett HírTV-n egy olyan műsort vezet, amelyben ellenzéki közszereplők politikai fordulatait állítják pellengérre. 

Az első adás témája Csintalan Sándor irányváltásokban valóban gazdag pályája volt, amit persze így is sikerült nézhetetlenül modorosan, az erőltetett humort és a sziszegő gyűlöletet koncepciótlanul váltogatva feldolgozni. A következő etapban azonban kiváló témát nyújthat akár maga a szerző is, akiről amúgy a politikai nyilvánosságban nagyjából semmit se hallhattunk a valóban létező balliberális médiafölény (és nem mellesleg kormányzás) idején, és, akiről azt is a Népszabadságból tudtuk meg 2015 júliusában, hogy 2006-ban összeverette magát.

De nyilatkozott ám ennél is érdekesebbet az azóta nertársai által beszántott balliberális lapnak. Például ezt:

"Sosem voltam gerinctelen, agymosott fideszes, és abban is reménykedem, ha „én” mondom, talán meg is hallgatják. Nem tetszik a Habony–Lázár–Rogán-féle tengely, és az sem, hogy ma feltétlen lojalitással és szervilizmussal lehet pozíciót, befolyást szerezni, nem old school polgári értékek képviseletével. Nem tetszik a Fidesz, amiben nokiásdobozok vannak. Nem ezért a Fideszért verettem össze magam 2006-ban."

A Magyar időkben egyébként Apáti arra a kérdésre, hogy lesz-e kormánypárti politikus is téma a műsorban, azt válaszolta:

"Naná, hogy lesz, csak előbb van egy kis elintéznivalónk az ellenzéki arcokkal."

Nos, ha ez a kis elintéznivaló el lesz intézve, akkor tűkön ülve várhatjuk, ki kerül majd terítékre elsőként a három éve oly keményen kifogásoltb "Lázár-Rogán-Habony tengelyből."