Nurmagomedov: Putyin büszke rám, McGregor: visszatérek

Reakciók és következmények.

Összeszedtük, hogy mit lehet tudni a hajnali meccs utáni balhé következményeiről és hogyan reagáltak a harcosok.

Khabib kivégezte McGregort, aztán elborult a dagesztáni agya és tömegverekedés lett

Khabib Nurmagomedov szinte azonnal levitte a földre Conor McGregort, erre előzetesen is számítani lehetett, mert Khabib a UFC egyik legjobb birkózója, míg az ír gyenge a földön. Az első menet elment azzal, hogy McGregor próbált túlélni a padlón, ami itt még sikerült neki.

"Először is szeretnék elnézést kérni Las Vegastól, akik ismernek, tudják, nem ilyen vagyok, de én is emberből vagyok. McGregor szidta a vallásomat, az országomat, az apámat, nem értem, miért arról beszél mindenki, hogy én átugrottam a ketrecet, és miért nem erről, és hogy McGregor majdnem megölt két embert, mikor korábban a buszomra támadt"

 - fogta az egész balhét McGregorra Nurmagomedov, amiben igaza is van, csak azt a részt kifelejtette, hogy élsportolóként, pláne bajnokként, a legdurvább trash talk sem jogosít fel az ilyen cselekedetre, sem téged, sem a csapatod.

"Apám arra tanított, hogy tiszteljem az ellenfeleimet, szóval szerintem nagyon el fog verni, ha hazamegyek. Vlagyimir Putyin viszont felhívott most, és azt mondta, nagyon büszke rám"

 - mondta Khabib a meccs után.

A rendőrséget megússzák

A meccs után a hatóságok három embert is őrizetbe vettek Nurmagomedov csapatából, de McGregor nem akart feljelentést tenni, ezért szabadon engedték őket.

Büntetés lesz belőle?

Dana White, a UFC vezére, akinek szintén hatalmas felelőssége van abban, hogy idáig fajultak az események, beszélt arról is, hogy Khabib nem igazán számíthat a pénzére a történtek után.

"Hogy mit kap a verekedésért Khabib, arról a nevadai sportfelügyelet dönt, az ő kezükben van az ügy. Annyit elmondhatok, hogy azt a felvételek megtekintése után azonnal közölték, visszatartják Nurmagomedov csekkjét, azaz ő egyelőre biztosan nem kap pénzt a meccsért, és könnyen lehet, sosem fizetik ki. Rengeteg dolog történt, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Ezeknek lesz következménye. Gusztustalan volt az egész."

Khabib esetében 3 millió dollárról van szó, ami körülbelül 850 millió forintnak felel meg.

A büfében is volt verekedés

A meccs után néhány szurkoló is összecsapott egymással még az arénában:

McGregor

Az ír harcos nem jelent meg a sajtótájékoztatón, egyelőre nem is reagált sehol, Instagramra töltött fel egy képet magáról, azzal a szöveggel, hogy visszatérek.

I'll be back.

3.7m Likes, 230.5k Comments - Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on Instagram: "I'll be back."

Sőt, Twitteren már a visszavágót is megemlítette: