Ahogy kirúgták, le is kapcsolták a számítógépét

Megkezdődtek az állami leépítések.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, "A közigazgatás modernizációja érdekében szükséges intézkedésekről" című kormányhatározat szerint 6810 munkavállalót rúgnak ki a közigazgatásból. Ez a folyamat már meg is kezdődött. A Központi Statisztikai Hivatalban (KSH) kedd délután kezdték el osztogatni a felmondó leveleket, és amint a delikvens azt kézbe vette, ki is kapcsolták a számítógépét - a Népszava információ szerint.

Itt a karcsúsítás - 6810 emberrel csökkentik a bürokráciát

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent "A közigazgatás modernizációja érdekében szükséges intézkedésekről" című kormányhatározat szerint 6810 munkavállalót rúgnak ki a közigazgatásból.Mint olvasható: "A Kormány kiemelt célja a hatékony állam, ezért évek óta több eszközzel is csökkenti a bürokráciát."Ehhez képest a valóság az, hogy a kormányzati fogyókúrák után a bürokrácia inkább hízni szeret, erről itt olvashat bővebben:

A lap úgy tudja, annak ellenére kiborultak és sírtak a "halállistára került", majd a KSH-tól elküldött dolgozók, hogy augusztus óta gyakorlatilag csak azzal foglalkoztak, ki megy, és ki maradhat.