Állítólag Janukovics úgy megsérült teniszezés közben, hogy mozgásképtelen állapotba került

Véletlen lenne?

Az MTI szemléje szerint Janukovicsot pénteken szállították a Szklifoszovszkij sürgősségi kórházba mozgásképtelen állapotban, gerinc- és térdsérülés gyanújával. A politikus teniszezés közben sérült meg. Janukovicsot az intenzív osztályon ápolták, majd átszállították egy magánklinikára - állítja a lap forrása.

A TASZSZ orosz hírügynökségnek egyelőre sem Janukovics képviselője, sem a kórház nem erősítette meg az értesülést.

Viktor Janukovics 2010 és 2014 között volt Ukrajna elnöke. 2014 februárjában buktatták meg, majd az erőszakba torkolló tüntetések hatására elmenekült Kijevből, és azóta Oroszországban tartózkodik. Ukrajnában hazaárulással vádolják, mert 2014. március 1-én írásos nyilatkozatott tett, melyben Moszkva ENSZ-képviseletén keresztül arra kérte Oroszország fegyveres erőit, hogy küldjenek csapatokat Ukrajnába. 

Janukovics fiát egyébként 2015-ben érte egy tragikus baleset. Szemtanúk szerint az általa vezetett autó alatt beszakadt a jég, de a kocsiban ülő 5 ember közül csak ő halt meg.

Így halt meg Janukovics fia

A tragédiát Anton Harascsenkó belügyminisztériumi tanácsadó jelentette be vasárnap. A 33 éves férfi, akit apjához hasonlóan Viktor Janukovicsnak hívtak, Volkswagen Multivan típusú kisbusszal ráhajtott a befagyott Bajkál-tóra, de a jég beszakadt, és az autó süllyedni kezdett. Herascsenko szerint Viktor Janukovics vezette az autót, és még öten ültek benne, de rajta kívül mindenkinek sikerült ép bőrrel megúsznia a kalandot.