Megszólalt végre egy kereszténydemokrata, az ATV-ben beszélt arról, hogy tegnap minden oké volt

Minden a házszabály szerint zajlott.

Nacsa Lőrinc révén az ATV-ben szólalt meg a KDNP a rabszolgatörvénnyel kapcsolatban csütörtök reggel. A politikus egyrészt elismételte a fideszes Kocsis Máté szavait, miszerint Jobbikos huligánok és liberális anarchisták csinálták a balhét.

Másrészt elmondta, hogy a tegnapi napon minden az országgyűlési törvény és a házszabály szerint zajlott, nem egy normális ügymenettel.

"Tehát, nyilvánvalóan az sem normális, hogy a kisfias tempót diktáló Jakab Péter beül a miniszterelnök székébe, és megpróbálja megakadályozni, hogy szavazzon, de minden a házszabály szerint zajlott. Van ilyen, a rendes, hétköznapi eltérő voksolási rend, ahol a jelenlét megállapítás ülve történik"

- fogalmazott a KDNP-s politikus.

Emlékezetes, a rabszolgatörvény vitájában nem szólalt fel KDNP-s politikus. Igaz, a lakástakarékpénztárak megszüntetésénél sem.

A krónikához tartozik, hogy a rendőrök tegnap este, 2014 óta először könnygázt vetettek be a rabszolgatörvény ellen tüntetőkkel szemben, és például az ATV földre került riporterét is csak azért nem verték meg a rendőrök, mert még pont időben jelezte, hogy ő újságíró.

(Címlap- és borítókép: a rendőrök akciója a tüntetőkkel szemben - fotó: Béli Balázs / Alfahír)