Perrel fenyegeti a CÖF Szávay Istvánt, mert a képviselő tudni akarja, mégis mire költöttek el félmilliárd forint közpénzt

Valaki nagyon ideges.

Mint ismert, a jobbikos képviselő a parlamentben kedden a civilnek mondott szervezet közpénz-költéseit firtatta, majd újból feljelentést tett csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés miatt az MVM vezetői ellen. A CÖF Jobbikot gyalázó kampányairól, az elköltött félmilliárd forint közpénzről, a percenként 98 millió forintba kerülő kisfilmekről itt olvashat bővebben:

Szávay István ismét feljelentést tesz a CÖF félmilliárdos állami támogatása miatt

Szávay István felszólalásban tételesen végigvette az elmúlt évek CÖF-ös botrányait.

Szerencsére nem kellett sokáig várni a válaszra. No, természetesen arról nem tudunk meg semmit, hogy mégis mire költöttek el mintegy 500 millió forint közpénzt, az viszont kiderül a sorokból, hogy valaki nagyon ideges.

Ezért most közöljük a CÖF teljes közleményét, egy igazi gyöngyszem, egyben tanulságos látlelet:

"Szávay zsákból önti a hazugságot, jogi következményekkel kell szembenéznie

Tegnap az Országgyűlésben, Szávay István kintornás jobbikos képviselő felszólalásában zsákból öntötte hazugságait, hamis állításait, a CÖF-CÖKA irigyelt, társadalmilag elismert civil missziója kapcsán.

A valóság azonban az, hogy az MVM adomány elszámolásáról és a kétoldalú szerződés betartásáról a CÖF-CÖKA honlapján minden igazoltan és tételesen fellelhető.

A kintornás a Jobbik égő házáról próbálja a figyelmet elterelni, a cserbenhagyott választók adóiból finanszírozza megélhetését. Több mint egy éve, megszállottsága ellenére nem tudja bizonyítani, hogy a CÖF-CÖKA bohócos jövőt megjósoló plakátja közpénzből vagy éppen az MVM adományokból lett finanszírozva. Miért? Mert amit állít, orbitális hazugság.

Közvélemény előtt világos, hogy a Vona-Gyurcsány közeledés nem volt mese és ma már a széthulló Jobbik a szédelgő szocliberálisok barátságára áhítozik.

Önbevallás alapján azonban a Jobbik a több százmilliós tiltott pártfinanszírozás bűnös módszereivel és támogatói százmilliós adományának eltüntetésével igazolta az ÁSZ vizsgálat realitását.

Mindenesetre a zsák-, zacskó-, stanecli-párttá süllyedt Jobbik népszerűségének katasztrófájára a Gyurcsány-féle szindróma ad magyarázatot: „Hazudtunk reggel, éjjel, meg este”.

Szávay képviselő úrnak pedig szembe kell nézni a jogi következményekkel.

CÖF-CÖKA vezetősége"

Szávay István a Facebook-oldalán reagált a hírre

Mint írta, mindig nagy érdeklődéssel követi "a CÖF nevű fideszes kamucivil társaság mulatságos közleményeit", főleg ha róla szólnak.

"Ezúttal is roppant szórakoztató szemlélni azt a heroikus küzdelmet, amelyet Csizmadia László ismét megvívott a magyar nyelvvel szemben. A pernek pedig örömmel állok elébe. Remélem, nem csak a szájuk jár és fenyegetőznek, hanem tényleg beperelnek, mert akkor talán kiderül az igazság a félmilliárd forint ügyében. Én mindenesetre már elküldtem a csalás, sikkasztás és hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentésemet" - fogalmazott.