Itt a bizonyíték: a Fidesz nem ismeri a magyar családokat, és nem is kíváncsi rájuk

Gyöngyösi Márton az újabb konzultációról.

"Ezek egyáltalán nem ismerik a magyar családokat, sőt, nem hogy nem ismerik őket, nem is kíváncsiak rájuk!"

- írja a legújabb nemzeti konzultációval kapcsolatban Gyöngyösi Márton, aki szerint a "csak egyféleképpen megválaszolható kérdések pontosan mutatják, hogy miért hiábavaló a kormány minden családtámogatási próbálkozása".

Az ellenzéki honatya szerint a családalapítás és a gyermeknevelés

"nem egy választási kampány, vagy egy kormányzati ciklus idejére szól, de még csak nem is Orbán Viktor tervezett uralkodási dátumaihoz igazodik".

Gyöngyösi szerint ez egy évtizedekre szóló vállalás, melyhez biztonság, kiszámíthatóság és tervezhetőség kell, ám ezt Orbán Viktor és rendszere egyáltalán nem adja meg. A miértre a jobbikos képviselő abban látja a választ, hogy a kormányfőnek nem valódi családokra, hanem

statisztikákra, puszta munkaerőre és adófizetőkre van szüksége.

Ezek nélkül ugyanis szerinte megbukik a nemzeti együttműködés rendszere, mely már most is rogyadozik.

"Mi azonban nem kívánunk hadikommunizmusban élni és éppen ezért sem statisztikaként, sem pedig haszonállatként nem szeretnénk viselkedni. Amit viszont szeretnénk, arra a kormány nem kíváncsi" - írja a legerősebb ellenzéki erő második embere, majd költői kérdések hosszas sorában firtatja, miért kilátástalan ma a magyarországi létezés a családalapításban leginkább érdekelt társadalmi csoport: a fiatalok előtt.

Gyöngyösi lesújtó ítéletet fogalmaz meg a kormányról és a kormánypártról egyaránt:

"Nem érdeklik őket a tizenévesek álmai, nem érdeklik őket a huszonévesek kihívásai, nem érdekli őket a középkorúak szorult helyzete, (...) de nem érdeklik őket az idősek sem (...)."

Hozzáteszi:

"A magyar kormány szerint a nők szülőgépek, a férfiak pedig munkaeszközök."

Ennek megfelelően az ellenzéki honatya szerint "teljesen fölösleges a milliárdokból lefolytatott kormányzati konzultáció", az eredményekhez kiszámítható mindennapok és béke kellenek.

"Ezt kínálja a Jobbik. Május 26-án erről is döntünk majd az európai parlamenti választásokon"

- zárja sorait Gyöngyösi Márton.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Itt a Jobbik EP-programja: Biztonságos Európát, szabad Magyarországot!

A legnagyobb ellenzéki párt Európai Unióhoz való viszonyát szokás azzal bírálni, hogy a kilépést szorgalmazók táborából átsorolt a kompromisszumokat és reformokat keresők közé. A kormánymédia és - korábban nagyobb vehemenciával - a balliberális sajtóorgánumok is szeretnek arra emlékeztetni, hogy a Jobbik egy olyan euroszkeptikus párt, amely uniós zászlót égetett, illetve az EU elhagyását propagálta.