Vas megyében bomlik Gyurcsány pártja

Tucatnyian távoztak a polgármesterrel.

Nemcsak Székely Sándor országgyűlési képviselő döntött úgy, hogy otthagyja Gyurcsány Ferenc pártját, hanem a Vas megyei bázis is jelentősen meggyengült.

Az ugytudjuk.hu portál arról írt, hogy a Vas megyei Kám település polgármestere, Mecseki Csaba kilépett a DK-ból, és ezután függetlenként politizál. Vele együtt 13-an, többek között Kelemen Krisztián, szombathelyi önkormányzati képviselő is elhagyta a pártot.

Mecseki azt mondta, bár nem az anyagiakon múlt, de sokban az is közrejátszott, hogy otthagyták a pártot.

„Sok olyan kiadás volt, amit én magam a saját zsebemből fizettem. Bélyegzőkészítés, Vadai Ágnes szentgotthárdi fórumának terembérlése, molinó készítés, koszorúk és hasonlók. Nagyjából 90 ezer forintnyi számla gyűlt össze, a többi kiadáson felül, mivel minden kitelepülést, szórólapozást, pesti utakat saját magunk finanszíroztunk, ami egy ilyen nagy választókerületben nem kevés kiadás.  A nyáron küldtem el a központba a számlákat, hogy egyenlítsék ki, azóta sem kaptam nemhogy pénzt de még csak választ sem” - állítja Mecseki, akinél akkor szakadt el végleg a cérna, mikor az általuk éveken keresztül befizetett tagdíjhoz sem jutottak hozzá.