Csak hitegette a rászorulókat a fideszes a karácsonyi ajándék szánkóval

Majd megkapják vízkereszt után.

Az Index tegnapi cikke után megérdeklődte, mikor is kapják meg a szegény gyerekek a nekik szánt élelmiszercsomagot szánkókat. Az Országgyűlés Hivatalától választ is kaptak.

„A keresztény kultúrkör hagyományaihoz híven és az elmúlt esztendőkben kialakított gyakorlat szerint az Ország Karácsonyfáját és az azt körülvevő installációt az Országgyűlés Hivatala mindig vízkereszt után bontja el. A fenyőfa Kossuth térről történő elszállítása tehát január 7-én, hétfőn kezdődik meg, és a szánkókat is csak ekkor – vagyis az Index cikkének sugalmazásával szemben nem karácsonyi ajándékként – adjuk át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak.

Az Országgyűlés Hivatala által felajánlott 142 db valamint a Gyimes Völgye kórus által adományozott 10 darab szánkót egy országos program nyitórendezvényeként Székesfehérváron adják majd át a rászorulóknak” – válaszolta a lap megkeresésére a hivatal.

Csakhogy Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-listán is szereplő kommunikációs igazgatója december 14-én az egyébként valóban elítélendő szánkógyújtás után a téli sporteszközökről így beszélt (2:00-tól):

(…) hogy összetörjék a karácsonyfa körül a szánkókat, azokat a szánkókat, melyeket szegény gyerekeknek szerettünk volna odaadni ajándékba karácsonykor.

„Ott felejtették" a rászoruló gyermekek szánkóit a Kossuth téren

Tavaly a Fidesz és a kormánysajtó óriási hisztit csapott, mert a december 13-i rabszolgatörvény elleni demonstráción néhány tüntető megrongált pár szánkót a Kossuth téri karácsonyfa körül. Ez valóban nagyon rossz ötlet volt, a kormányoldal igyekezett is kihasználni az ügyet, és negatív kampányt húzott rá az elszigetelt esetre, miközben azt propagálta, hogy a szánkókat rászoruló gyerekeknek szánták karácsonyra.