Vagy hülyék voltak a bírók, vagy politikailag motiváltak - ezzel magyarázza Bayer a bukott pert

Ötforintos érmékkel fizeti ki a 300 ezret.

A kormány elsőszámú publicistája saját blogján kelt ki, amiért 300 ezres fájdalomdíj megfizetésére és bocsánatkérésre kötelezte a bíróság - Bayer Zsoltot még egy tavaly októberi bejegyzése miatt perelte be Hadházy Ákos.

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa azt írja: "egész egyszerűen nem igaz, hogy gecinek neveztem Hadházyt." Szerinte azért marasztalták el mégis, mert: 

"Az ügyben eljáró bírók intelligencia szintje nem éri el egy második elemis, közepes képességű kisdiákét, vagy politikailag motiváltak..."

A döntést viszont fényes győzelemként értékeli. A bíróság indoklása szerint ugyanis a publicista által használt "kifejezés jelentős nyilvánosság előtti használata pusztán az érintett megalázását, emberi mivoltának sárba tiprását eredményezi". Bayer szerint ez azt is jelenti, hogy ezt az ítéletet ezentúl bátran az O1G kifejezést használók orra alá dörgölhetik, hogy ők sem csinálnak mást. 

Bayer azt ígéri: a döntés ellenére csak akkor kér bocsánatot a független képviselőtől, ha ő és társai először bocsánatot kérnek a trágár jelzők miatt Orbán Viktortól és Áder Jánostól. A 300 ezer forintot ugyan hajlandó megfizetni Hadházynak, de csak ötforintos érmékkel. Azt ígéri:

"Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára."

Eszes Ádám