Ismét behoznák a HÉV-et a Kálvin térre

Ezúttal Fürjes Balázs kampányolt egy nagyot.

Abból tudni, hogy közeledik az önkormányzati választás, hogy megsűrűsödnek a közlekedési fejlesztésekkel kapcsolatos ígéretek. Ilyen örökzöld például a több mint tíz éve emlegetett Örs vezér téri metró-HÉV összekötés, de ilyen a ráckevei és csepeli HÉV-ek Kálvin térre történő meghosszabbítása is.

Ezúttal Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára álmodott nagyot, aki az Inforádiónak nyilatkozva azt mondta: 

"Úgy szeretné felújítani a kormány a ráckevei és a csepeli HÉV-vonalakat, hogy egyben a Soroksári út vonalán, mélyvezetésben a felújítás eredményeként ezek a HÉV-ek a Kálvin téren végződjenek, és ott elérjék a metróvonalakat."

Ez a terv amúgy több évtizedes koncepció, tehát idő még bőven van, nem érdemes kapkodni. Azt azért hozzátette, hogy a beruházás "évek munkája lesz."

Szerinte a dugódíj "nem aktuális" Budapesten, de a belső kerületek autóforgalmának csökkentését fontos célnak nevezte; gyalogoszónákat és a zöldfelület bővítését tervezik. Példaként említette, hogy a Lánchíd felújításához kapcsolódva vizsgálják, hogyan lehetne csökkenteni a Széchenyi téren áthaladó kocsik számát és nagyobb teret adni a gyalogosoknak.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. október 19. | 09:34
1
sss
2019. október 19. | 14:05
Életmódváltást szorgalmaz a katolikus egyházfő.
1
sss
2019. október 19. | 13:14
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Meg kell ismételni a választást.
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Az ingatlanárak növekedésével szemben a leghatékonyabb védekezés az ingatlanállomány bővülése lenne.