A mozdonyvezetők szakszervezete beállt a győri Audi-dolgozók sztrájkja mögé

A Mozdonyvezetők Szakszervezete is támogatja az Audi Hungária Független Szakszervezet munkabeszüntetését, ami a győri gyárban egyhetes leállást jelentett. Mint megírtuk, a sztrájk miatt már az ingolstadti központ sem tud működni, mert hiányoznak a győri motorok.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete hétfői közleményében azt írta, figyelemmel kísérik az Audi Hungária Független Szakszervezet által szervezett munkabeszüntetést, melynek célja a 2019. évi bérmegállapodás megkötése, a piaci körülményeknek megfelelő alapbéremelés, az autóipari ágazatban regionálisan is versenyképes jövedelem elérése, a munka és a családi élet összeegyeztethetőségének kiharcolása, a béren kívüli juttatási rendszer nettó értékének megőrzése.

„Szolidaritásunkat fejezzük ki, a munkavállalók megbecsülését, a tisztes megélhetést biztosító jövedelmet követelő, a munkabeszüntetésben részt vevő valamennyi munkavállaló iránt. Példásnak tartjuk azt az összetartást, eltökéltséget, szakmaiságot amelyet képviseltek, tiszteljük azt a bátorságot amelyet a munkavállalókért, az érdekeitek érvényesítéséért felmutattok. Bízunk abban, hogy erőfeszítésetek, kitartásotok meghozza az eredményt.”

Hozzátették, hogy „a magyar mozdonyvezetők képviseletében kívánunk az AHFSZ tisztségviselőinek, a szakszervezet tagjainak, a munkabeszüntetésben részt vevő valamennyi munkavállalónak erőt, egészséget.”

A Mozdonyvezetők Szakszervezete korábban felszólította a vasúti munkaadókat, hogy ne tegyenek kísérletet a rabszolgatörvény alkalmazására sem, és támogatják a szakszervezetek négypontos követelését is.