Négymillió forintot keres három állami cégnél a volt fideszes képviselő

Elvesztette a tavalyi parlamenti választást, cserébe egyszerre három állami cégnél töltheti be főállásban az ügyvezetői posztot Csizi Péter, a Fidesz volt országgyűlési képviselője. Havi négymillió forintért. 

Csizi 2018 áprilisában kormánypárti színekben indult Pécsen, de a Fidesz-KDNP legtöbb vidéki jelöltjétől eltérően ő vesztett, így Mellár Tamás, az ellenzék jelöltje lett a város egyéni képviselője.

Nagyon nem kell bánkódnia.

A Szabadpecs.hu még 2018 szeptember végén írta meg: Csizi megkapta a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft., az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft., illetve a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói megbízását, így összesen 8800 munkavállaló főnöke lett.

Állami cégek vezetésével kárpótolták a Parlamentből kihullott fideszest

Csizit ugyanis nemrég tették meg a FŐKEFE, az ERFO és a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. vezetőjévé. A volt országgyűlési képviselő ezzel több mint 5000, alapvetően megváltozott munkaképességű dolgozó sorsa fölött rendelkezik majd.

Ahogyan korábban is írtuk: a pécsi fideszes kitűnő üzletet csinált azzal, hogy a Parlament helyett az állami cégekhez került, hiszen a három posztért összesen 4 millió forintos bruttó fizetést kap.

Csizi a ERFO Nonprofit Kft. Facebook oldalának adott interjújában - amit a Szabadpécs szemlézett - még októberben arról beszélt, hogy valójában csak a napokban vette a tényleges munkát elődjétől.

(24.hu - Szabadpecs.hu)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss