Foci és vadászat: „Ebben a kormányban mindenki megbolondult”

Százmilliárdok stadionokra, 50 milliárd vadászati kiállításra.

Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő szerint „ebben a kormányban mindenki megbolondult” – a párt szóvivője azután fogalmazott így keddi közleményében, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint már nem csak „Orbán Viktor bolondult bele a fociba” százmilliárdos stadionépítésekkel, hanem a hobbivadász Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is 50 milliárd forintos vadászati világkiállítást rendezhet.

„Ebben a kormányban mindenki megbolondult, de belehalni csak mi fogunk” – fogalmazott Jakab, emlékeztetve, hogy eközben az Országos Mentőszolgálat éves költségvetése mindössze 38 milliárd forint.

„Kérdés, ennyiből túléljük-e azt a kormányt, amelynek a saját bolondériái fontosabbak, mint a magyar emberek élete. A számok ugyanis nem hazudnak. A kormánynak nem Magyarország az első, hanem a foci, meg a svéd háziállatok.”

Jakab Péter szerint „így lesznek az életmentésre váró magyarok egy elmebeteg kormány trófeái.”

„A vadászati idénynek azonban hamarosan vége, fővadász úr! Nagy költekezésbe már ne kezdjenek!”

- javasolta.

Mint tegnap megírtuk, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt, hogy valóban 50 milliárd forintba fog kerülni a 2021-re tervezett magyarországi vadászati világkiállítás.

(Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu)