Jobbik: még nincs döntés együttműködésről Szombathelyen

Több párt már döntött a közös jelöltekről.

Szerda esti közleményükben arra reagáltak, hogy a 24.hu cikke szerint összellenzéki összefogás valósulhat meg Szombathelyen az önkormányzati választáson, és erről pénteken bejelentést is tesznek, amin a Jobbik is képviseltetni fogja magát.

Ezzel szemben a legnagyobb ellenzéki párt közölte, hogy a Jobbik a Balassa Péter által vezetett szombathelyi szervezettel egyeztetve, a tagság véleményét meghallgatva és a megfelelő országos szintű testületi döntések után fogja meghozni a döntést arról, hogy kit támogat vagy indít polgármesterjelöltként a vasi megyeszékhelyen, illetve milyen módon indul a párt Szombathelyen az önkormányzati választáson.

Azt írták, hogy a 24.hu állításával szemben Bana Tibor nem vesz részt a pénteki sajtótájékoztatón, hiszen semmilyen konkrét megállapodás nem született még a szombathelyi helyhatósági választásra vonatkozóan.

„A Jobbik a megfelelő egyeztetések után a lehető legalkalmasabb polgármester-jelöltet és a lehető legjobb megoldást kívánja megtalálni, a változást akaró szombathelyiek érdekeit szemünk előtt tartva.”