Még csak alig több mint 800 milliót gombolt le az ÁSZ az ellenzékről

Szerencsére az állampártok mindent jól csináltak.

Ugyanakkor ez az összeg még bármikor emelkedhet, hiszen 2019-ben két választás is lesz, és az ellenzéki pártoknak szükségük van pénzre az eredményes kampányhoz, mindenesetre azt is jegyezzük meg, hogy a korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyetlen hibát sem talált sem a Fidesz, sem pedig a KDNP elszámolásában.

Az ÁSZ 2018-as tevékenységét az Index szedte össze, eszerint a szervezet nyolc esetben állapított meg tiltott vagyoni támogatást, az alábbi értékekben:

  • MSZP: 5,07 millió forint
  • Jobbik: 331,6 millió
  • DK: 8,24 millió
  • Együtt: 9,7 millió
  • LMP: 4,42 millió
  • Liberálisok: 6,2 millió
  • Párbeszéd: 7,5 millió

A fenti összegek duplázódnak, mert nemcsak be kell azokat fizetni a költségvetésbe, de ennyivel csökkentik is az adott párt állami támogatását is. Volt ezeken kívül néhány pár milliós téttel is a pártalapítványok körül, illetve az idei ÁSZ-döntéseket, miszerint a Párbeszéd, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt is szabálytalankodott, az ellenzékről legombolt összeg eléri 816 millió forintot.

Ehhez jön még a Jobbikra váró újabb 100 millió forintos bírság is - de egyelőre ennek még nincs konkrét határideje.

Elvárja a szakszervezet, hogy politikamentesen irányítsa az ÁSZ-t Domokos László

Levelet írt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete az Állami Számvevőszék elnökének, Domokos Lászlónak, miután év végén azzal vádolta MKKSZ alatt működő Számvevői Érdekképviseletet, hogy politikai tevékenységet végez. Az MKKSZ közleménye szerint a „politikai indíttatás sugalmazása" vádja előtt, értetlenül állnak.