Megszavazta a parlament fideszes többsége az ellenzéki politikusok büntetését

Hiába kérték a házelnök által kiszabott büntetésének hatályon kívül helyezését az ellenzéki politikusok, a német multiknak befekvő kormánypárti képviselők leszavazták. Kövér László még a decemberi, rabszolgatörvény elleni tiltakozás miatt vonta meg egyhavi illetményét az érintetteknek.

Egyenként szavaztak az illetménymegvonással kapcsolatos házelnöki döntésekről. Meglepetés nem született, az összes képviselő büntetését hatályában tartotta a parlamenti fideszes többség.

Lezárták a pulpitust, csúszik a rabszolgatörvény megszavazása

A párbeszédes Tordai Bence vezetésével néhány ellenzéki képviselő lezárta a pulpitust a levezető elnökök előtt, így nem tudott megkezdődni 10:15-kor az országgyűlés szerdai ülése, amelyen többek között a rabszolgatörvényt is elfogadja majd a kormánypárti többség.A teremben egyelőre a tanácstalanság az úr. A fideszes képviselők tanakodnak a folytatásról. A házőrséget még nem vetették be.

A döntések értelmében 29 képviselő egyhavi tiszteletdíját bukja el, mert Kövér László szerint súlyos vétséget követtek el, amikor 400 órás túlórát lehetővé tevő fideszes javaslat megszavazása ellen tiltakoztak. Kilenc politikus pedig havi fizetése harmadától esik el, amiért tiltott szemléltető eszközt használtak ugyanazon az ülésen.