Macron nem vett tudomást Orbán Viktorról (Videó)

Jelentősen csökkent a magyar miniszterelnök befolyása az Európai Unióban az Európai Néppárt (EPP) szerdai döntése nyomán, amikor felfüggesztették a Fidesz tagságát. Az Európai Tanács csütörtökön kezdődött és ma záruló csúcsértekezletén ennek újabb bizonyítéka lett - állítja a Népszava.

A Twitterre felkerült - némileg rossz minőségű - videó szerint Emmanuel Macron francia államfő egyszerűen levegőnek nézte a magyar miniszterelnököt. Amikor Macron megérkezett, kezét Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének vállára tette, majd az izlandi, a lengyel, a belga és az ír kormányfőt is üdvözölte. A köztük ülő Orbán Viktort viszont egész egyszerűen kihagyta, amit a magyar miniszterelnök láthatóan némiképp zavartan vett tudomásul. 

 

A Fidesz az Európai Néppárt frakciójában sem szólalhat meg

Nem csak a pártcsaládban, hanem a parlamenti frakcióban sem lesz többé mozgástere a Fidesznek, írja az Azonnali. A lap szerint miután szerdán közös megegyezést kialkudva felfüggesztették az Európai Néppártban a Fideszt, valójában a szankciók nem csak a pártcsaládra, hanem az európai parlamenti frakció munkájára is vonatkoznak.