Bevándorlást segítő ügyvédi iroda védi a fideszes Origót a bíróságon

Bevándorlást segítő ügyvédi iroda védi a fideszes Origót a bíróságon

Érdekes információkat kapott az Alfahír arról, hogyan zajlik az élet a színfalak mögött: a kormánypárti üzeneteket közvetítő, így a bevándorlást minél hangzatosabban elítélő Origo ugyanis sajtóperei során már nem érzi ellentmondásosnak, ha egy bevándorlást segítő ügyvédi iroda képviseli őket.

Megtudtuk, hogy az Origót rendszeresen egy Tálosi&Tálosi nevű ügyvédi iroda segíti sajtópereiben. A két ügyvédből álló vállalkozás honlapján pedig nyíltan ajánlja magát arra, hogy külföldi ügyfelek részére segédkeznek a magyarországi letelepedés megszervezésében.

Külföldi állampolgárokat képviselünk és számukra teljes körű tanácsadást nyújtunk vízumot, tartózkodási engedélyt, illetőleg tartózkodási kártyát, letelepedési engedélyt, munkavállalási engedélyt érintő ügyekben

– írják honlapjukon.

Ez azt jelenti, hogy az ügyvédi iroda a szükséges okiratokat összeállítja, benyújtja, majd a bevándorló személy képviseletét ellátja a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, valamint a bíróság előtt folyó eljárásban. Kérésre meghívólevelet is biztosítanak.

Mint írják, állampolgársági ügyekben tanácsadást nyújtanak és képviseletet látnak el a honosítási eljárás során, valamint az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos ügyekben. Hozzáteszik azt is, hogy tanácsot adnak ingatlanvásárlás, és az ehhez szükséges engedély megszerzése, valamint cégalapítás során is.

Nagy hangsúlyt fektetünk külföldi ügyfeleink tartózkodási engedéllyel, letelepedési engedéllyel kapcsolatos ügyeinek intézésére és vállaljuk ezen eljárások teljes körű lebonyolítását.

Az ügyvédi iroda tevékenysége nem önmagában érdekes, hanem abban a kontextusban, hogy miközben Magyarországra érkező bevándorlók ügyeit, cégalapításait, ingatlanvásárlásait egyengetik, eközben az Origo jogi képviseletét is ellátják.

Fordított esetben egy ilyen ügy tizedéért címlapon neveznének Soros-ügynöknek bárkit. Miközben...

Szűk egy hete írtuk meg azt is, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete alapján az Origónak pont egy olyan hazug cikkét kell helyreigazítania, amiben Gyöngyösi Mártonról, a Jobbik elnökhelyetteséről azt írták, támadta a déli határzárat. Érdekesség, hogy tudomásunk szerint ebben a perben szintén a bevándorlási jogokkal is foglalkozó iroda képviselte a lapot.