Magyar ellenállás Dunaszerdahelyen

DAC, Dunaszerdahely, Himnusz

Mint arról beszámoltunk, májustól tilos lesz Szlovákia területén olyan helyen énekelni külföldi  ország himnuszát, ahol nincs jelen az adott állam hivatalos küldöttsége.

Büntetni fogják Szlovákiában a magyar himnusz eléneklését | Alfahír

Ezt megszavazta a Híd képviselőcsoportjának többsége is. Egy apró módosításnak köszönhetően törvény szankcionálja a magyar himnusz eléneklését mondjuk egy DAC mérkőzésen, egy március 15-i ünnepségen vagy akár egy szentmisén Szlovákiában. Ezt az ostobaságot sajnos megszavazta a Híd képviselőcsoportjának a többsége is - írja a Parameter.sk.

Az egyértelműen a felvidéki magyarok ellen irányuló törvény ellen tiltakozott a Jobbik, az LMP, Szijjártó Péter külügyér azt mondta, „tájékozódik”, Gulyás Gergely kancellária miniszter pedig a Kormányinfón (ahonnan lapunk munkatársainak regisztrációját rendszeresen visszautasítják) elfogadhatatlannak nevezte.

Tegnap délután a dunaszerdahelyi csapat a Zsolna csapatát fogadta, a DAC az ír születésű Ronan Connor 15. percben szerzett góljával 1-0 arányú győzelmet aratott. Sokkal fontosabb azonban, hogy a himnusztörvény elleni tiltakozásul a DAC-szurkolók csak azért is (egy rossz szóviccel: dacból) elénekelték a Himnuszt, amit teli torokból felhangzó „ria-ria-Hungária!” követett.