A Facebook szerint a kormánysajtó nem megbízható

Fake News

A HVG-ban megjelent cikk szerint a Facebook munkatársa a KESMA-val (a kormánypropaganda kiadványainak többségét tömörítő, nemzetstratégiai jelentőségű Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvánnyal) magyarázta, hogy hazánkban nem vezeti be a biztonságos médiatermékeket tartalmazó úgynevezett „fehér listát”.

A döntés hátterében az áll, hogy az EP-választás előtt a Facebook elhatározta, hogy a kitett híreket csak előzetes kontroll után lehet majd hirdetni. Azt szeretnék elérni, hogy ne lehessen politikai előnyt szerezni hangulatkeltéssel.

A kormányzati agytröszt legnagyobb fájdalma, hogy ha korlátozzák a hülyeségeik "híreik" eljutását azokhoz, akik az M1 híradásának megerősítését egy FB-oldaltól várják, elesnek egy nagyon fontos propagandafegyvertől a május 26-ai EP-választás előtt.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.