A Soundgarden néhai énekeséről neveznék el a már elnevezett fekete lyukat

A Soundgarden néhai énekeséről neveznék el a már elnevezett fekete lyukat

Ha teljesül a rajongók vágya, Chris Cornell lehet az égi csoda névadója.

Bár a csillagászok hivatalosan a Powehi nevet adták az első lencsevégre kapott fekete lyuknak - a hawaii kifejezés nagyjából úgy fordítható, hogy "felmérhetetlenül szép sötét teremtés" vagy "a végtelen teremtés gyönyörűen sötét forrása" -, az égi jelenség a rock zene rajongóit is megihlette.

A Soungarden nevezetű seattle-i grunge-banda - akiknek legnagyobb slágere, a Black Hole Sun sokak számára ismerős lehet - maga is viccelődött azzal, mennyire hasonlít a fekete lyuk fotója az 1994-ben megjelent Superunknown lemezük borítójára (egyébként az említett szám is ezen a korongon található):

Volt azonban, aki nagyon is komolyan vette a különös egybeesést, ez pedig nem volt más, mint

a zenekar rajongótábora.

A Metal Injection, amerikai zenei oldal szerint a Soundgarden-fanok ugyanis petíciót indítottak azért, hogy a fekete lyukat a rendkívül költői hawaii kifejezés helyett a banda 2017-ben súlyos depressziója következtében öngyilkosságot elkövető néhai énekeséről, Chris Cornellről nevezzék el.

A kezdeményezést eddig több mint 29 ezren írták alá a világ minden tájáról.

A NASA-hoz és az Event Horizon Telescope Collaboration-hoz címzett petíció fogalmazója szerint

"szürreális és elképesztő módja lenne az életműve és a zenéhez való hozzájárulása előtti tisztelgésnek",

ha Chris Cornellről neveznék el a fekete lyukat (bár túl sok reális esély nincs arra, hogy a tudomány emberei megváltoztassák eredeti döntésüket - a szerk.).

!(youtube-video://3mbBbFH9fAg)

Sikerült lefotózni egy fekete lyukat | Alfahír

Először sikerült felvételt készíteni egy fekete lyukról. Az Event Horizon teleszkóphálózat által készített képeket, amelyen egy fényes gyűrűalakzat előtt sötét folt látható, szerdán mutatták be a világ hat különböző pontján egyidejűleg tartott sajtótájékoztatón - számol be róla az MTI. Eddig csak illusztrációk léteztek a fekete lyukakról.