Sneider Tamás Miskolcon: Bízom benne, hogy az EP-választás után nem a Lyukóvölgy lesz a jövőkép

Sneider Tamás Miskolcon: Bízom benne, hogy az EP-választás után nem a Lyukóvölgy lesz a jövőkép

A Jobbik elnöke Miskolcra látogatott, ahol eljutott a hírhedt Lyukóvölgybe is. Tapasztalatairól, valamint az európai parlamenti választás tétjéről szerda délutáni sajtótájékoztatóján beszélt.

A Jobbik elnöke Miskolcra látogatott, ahol eljutott a hírhedt Lyukóvölgybe is. Tapasztalatairól, valamint az európai parlamenti választás tétjéről szerda délutáni sajtótájékoztatóján beszélt.

Az ÁSZ milliárdos büntetésének „köszönhetően” más kampánytechnikákat alkalmazunk: nem pénzzel és nem plakátokkal, hanem lábbal akarjuk megverni a Fideszt – mondta a Jobbik szerdai, miskolci sajtótájékoztatóján Jakab Péter szóvivő, frakcióvezető-helyettes. Mint fogalmazott, politikusaik élőszóban próbálják elmondani a választópolgároknak, hogy mi a május 26-i európai parlamenti választás tétje.

Sneider Tamás pártelnök szerint Magyarország az elmúlt 10 évben nagyon nem teljesített jól, hiszen – mint mondta –

minden statisztika alapján az Európai Unió legszegényebb országává vált.

Mindössze Bulgária van lemaradva mögöttünk, de Sneider szerint csak idő kérdése, a balkáni állam mikor előzi meg hazánkat. Az ellenzéki vezető szerint az emberek május 26-án az ország fejlődéséről fognak szavazni.

Hogy az ország fejlődése az Európai Unión belül fog-e lezajlani, vagy esetleg egy új Szovjetunió felé fogunk indulni, hiszen Orbán Viktor külpolitikája egyre inkább keletre taszítja Magyarországot

– fogalmazott. A pártvezető szerint a leszakadás a korrupt rendszernek köszönhető, és az EU az Európai Ügyészség révén csökkentheti a korrupció mértékét, meggátolhatja az uniós pénzek ellopását. Sneider úgy véli, ha ez sikerül, akkor újra megindulhat egy felzárkózási folyamat Nyugat-Európa felé.

Az ellenzéki vezető azt is hangsúlyozta,

bevándorlással nem szabad megoldani azt, hogy az elmúlt tíz évben rengeteg ember kivándorolt az országból.

Kiemelte, „a Fidesz rengeteg migránst telepített be Magyarországra”, és a pártelnök erős kritikát fogalmazott meg a gazdasági bevándorlók beengedésével kapcsolatban is.

Tömegével érkeznek a kínaiak, vietnamiak, mongolok, ukránok a magyar munkavállalók helyére – sorolta. Példaként említette Tiszaújváros esetét, ahová sajtóhírek szerint 3 ezer török vendégmunkást kívánnak befogadni.

Akad még melós Borsodban, de inkább 3000 törököt hoznak | Alfahír

Háromezer, nagyrészt török vendégmunkással vágnak bele egy állami beruházásba Tiszaújvárosban. Szinte teljes titokban konténervárost építenek az elszállásolásukra.

Sneider szerint a kivándorlást kell megakadályozni,

és ezzel gátját vetjük – nemcsak kerítés által, hanem gazdasági alapon is – annak, hogy bevándorlók érkezzenek Magyarországra

– fogalmazott.

Az ellenzéki vezető úgy véli, ha a korrupciót sikerül csökkenteni, az a bérek, nyugdíjak növekedésével is jár, ezzel pedig a kivándorlás csökkentése érhető el. Ezzel a bevándorlás feleslegessé válhat Magyarországon – tette hozzá.

Sneider kitért a miskolci Lyukóvölgy helyzetére is. Szomorúnak nevezte, hogy az ott élők közül sokan munkából szeretnének megélni, de a házukat sem tudják ott hagyni egy-két napra, mert mire hazaérnek, kirabolva találják az épületet.

Bízom benne, hogy Magyarországon nem a Lyukóvölgy lesz a jövőkép, hanem egy kiszámítható, biztonságos ország lesz

– zárta sajtótájékoztatóját a Jobbik elnöke.