Valaki állítsa meg Brüsszelt, még a fideszesek is fel akarnak szállni!

Állítsuk meg Brüsszelt

Úgy tűnik, megrendelésből nincs hiány. Az MSZP-közeli Závecz Research ezúttal a 24.hu megbízásából azt kutatta ki, hogy a magyarok több mint háromnegyede előnyösnek tartja hazánk európai uniós tagságát, sőt, még a fideszesek kétharmada is ezen a véleményen van.

Mint kiderült: a megkérdezettek 17 százaléka minősítette nagyon előnyösnek, 59 százalékuk pedig előnyösnek a magyar EU-tagságot, amelyet mindössze 17 százalék ítél hátrányosnak.

Noha az ellenzéki szavazók még kedvezőbbnek látják a csatlakozásunk óta eltelt tizenöt évet, és 88 százalékuk előnyösnek tartja a belépést, jól látható, hogy a Fidesz-szavazók körében sem működik az általános EU-ellenes propaganda: 63 százalék előnyösnek, 10 százalék nagyon előnyösnek gondolja Magyarország uniós tagságát, azaz közöttük is majdnem háromnegyednyi az elégedettek aránya.

Mint ismert, az utóbbi napokban nagyot megy a kiváló szocialista kapcsolatokkal rendelkező kutatóintézet: a múlt héten például kikutatták, hogy a Jobbik egy hónap alatt elvesztette támogatóinak több mint felét, az LMP-t pedig már a Momentum is előzi.

A mai nap éppen megfelelő arra, hogy Závecz Tibor végleg hülyét csináljon magából

Hogy a Závecz Research a szocialisták házi közvélemény-kutatója, azt eddig is sejthette, aki felméréseinek eredményét, illetve vezetőjének megnyilatkozásait olvasta. A cég azonban most annyira túltolta az óbaloldali cangát, hogy nem is egy, de négy lóláb lóg ki a független szakértő egyre szakadtabb jelmeze alól.

Hogy ez ne legyen elég, a Magyar Hang birtokába került dokumentumok szerint az LMP részére készült Závecz kutatásban már a zöld párt számára sokkal szebb számokat kutattak ki.

Ilyen, amikor manipulálnak a közvélemény-kutatásokkal

Napi jegyzet - „Egészen elképesztő különbségek vannak a Závecz Tibor által vezetett Závecz Research két reprezentatív közvélemény-kutatásában, amely az európai parlamenti választásokon induló pártok esélyeit is felmérte" - írta meg szombaton a Magyar Hang. Nem kéne engedni, hogy ez a hír a hétvége miatt elkallódjon.