Túléli-e Borsod a Fideszt?

Miskolc

Ezt a kérdést tette fel keddi, sajószentpéteri sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus szerint a Fidesz olcsó munkaerőre építő gazdaságpolitikájának egyik legnagyobb áldozata Borsod: az itt élők átlagfizetése 100 ezer forinttal marad el a fővárosi szinttől, sokaknak pedig már jobban megéri a közeli Szlovákiában munkát vállalni, mint a megyében. A Fidesz az alacsony bérszínvonalat nem problémának, hanem versenyelőnynek látja: béremelés helyett olcsó keleti vendégmunkásokat hoznak a térségbe, Tiszaújvárosba például törököket.

Jakab Péter szerint a Fidesz lemondott a térségről.

"Pénz is csak akkor jön a megyébe, ha abból Mészáros Lőrinc gazdagodhat",

- utalt a politikus a méregdrága M30-as autópályára, amit részben Mészáros Lőrinc érdekeltségei építenek.

„Orbán strómanja úgy tűnik, a sajószentpéterieknek oly sokszor megígért 26-os elkerülőben már nem lát üzletet, valószínűleg ezért nem épül meg az útszakasz”

- fogalmazott a politikus. Hozzátette: írásbeli kérdésére azt válaszolta a kormány, hogy bár keresik az útra a pénzt, 2022-ig nem tervezik a megvalósítását.

Jakab Péter szerint a Fidesz nemet mondott Borsodra, május 26-án azonban a borsodiak is nemet mondhatnak a Fideszre, ha a Jobbik programjára szavaznak, amely többek között a korrupció felszámolásával juttatna forrást a térségnek, legyen szó béremelésről, vagy a 26-os elkerülő megépítéséről.