Sas Zoltán: az ország lesújtó helyzetében úgy éreztem, nem maradhatok tétlen

Sas Zoltán: az ország lesújtó helyzetében úgy éreztem, nem maradhatok tétlen

Pénteken Facebook-bejegyzésben közölte a Jobbik tavalyi vecsési országgyűlési képviselő-jelöltje, Sas Zoltán biztonságpolitikai szakértő, hogy ismét csatlakozik a párthoz. A közéletből való visszavonulását fél évvel ezelőtt bejelentő  politikust a távozás és a visszatérés okairól is kérdeztük. 

Mi állt a tavaly novemberi döntés mögött?

A közéleti munkámat tisztán magánéleti okokból kellett felfüggesztenem. Ezt annak idején egy szűk szavú közleményben jeleztem, hiszen ennek részletei nem tartoznak a nyilvánosságra.

És a helyzet azóta változott?

Igen, de nem a magánéletemben, hanem a választókerület és az ország sorsában. Mégpedig kifejezetten rossz irányba. A tavaly tavasszal megválasztott fideszes Szűcs Lajos lényegében egyáltalán nem foglalkozik a választóival, idejét a horgász és a tenisz szövetségben kifejtett, botrányok sora által kísért munkássága köti le.

Az ő példája is világosan mutatja, hogy az országgyűlési képviselőknek nem szabadna különböző civil-és sportszövetségek vezető tisztségeit betölteni, mert ez lehetetlenné teszi, hogy munkájukat valóban lelkiismeretesen elvégezzék.

Nálunk is a mindennapok megszokott jelenségévé vált a félelem, sokan már véleményt nyilvánítani sem mernek a kormánnyal szemben, nem, hogy politikai tevékenységre adják a fejüket. Úgy éreztem, ebben a lesújtó helyzetben nem maradhatok tétlen, ismét a cselekvés mezejére kell lépnem.

A visszatérés után hogyan képzeli el a helyét a Jobbikban?

Egyrészt itt, helyben a vecsési választókerületben, illetve Gyömrőn szeretném képviselni az ellenzéki érzelmű embereket,

kiállni azok mellett, akik úgy érzik, a hatalom semmibe veszi őket.

Másrészt a párton belül folytatom szakpolitikai munkámat a rendvédelem, illetve a nemzetbiztonság területén.

Hiányzott a politika az elmúlt fél esztendőben?

Sokkal inkább az a bajtársi, baráti közösség, amelyet a Jobbik jelent, és amelyből azt gondolom, kevés van ebben az országban. Számomra ez morális iránytűt jelent, és szakmailag is itt tudom a leghasznosabb munkát végezni.

Fel sem merült bennem, hogy más politikai közösséget keressek, én köztük vagyok itthon.