A pártelnök hiába kérdezett, a rendőrség hallgat a megvert jobbikos nő esetéről

Jobbikost vert a férfi
Pixabay.com

Emlékeznek még arra a jobbikos nőre, akit március 29-én Debrecenben egy korábban a Fidelitasban politizáló férfi gyalázott és megütött? Tikász Ferenc tettéről videófelvétel is született (a támadó jelenleg Berettyóújfalu munkaszervezet-vezetője, és arról is hallani, hogy munkakapcsolatban áll Vitányi István fideszes országgyűlési képviselővel).

Megütött egy nőt a fideszes, csak azért, mert Jobbik-szimpatizáns | Alfahír

Információink szerint március 29-én, pénteken, a debreceni Főnix csarnokban megrendezett Majka koncerten egy korábban a Fidelitasban politizáló férfi megütött egy Jobbik-szimpatizáns nőt. A sértett látleletet vetetett és feljelentést tett a rendőrségen.. Beáta 13 éves unokaöccsét kísérte el a koncertre. A rendezvényt követően ő és unokaöccse a ruhatár felé vette az irányt, ahol a férfi inzultálni kezdte, durva sértegetésekkel belekötött Beátába.

A nyilvánvaló bizonyíték ellenére sem nagyon halad az ügy, legalábbis előállításról nem hallottunk, pedig a hölgy még látleletet is vetetett a sérüléséről.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke ezért hivatalos formában is tájékoztatást kért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságtól, ám egyszerűen lepattant a hatóságokról.

A rendőrkapitány szerint az országgyűlési képviselő, nem mellesleg a parlament alelnöke kizárólag az ügyészség vezetőjének engedélye alapján kaphat tájékoztatást az ügyről.

rendőrség

A rendőrség elutasítása azért is furcsa, mert az Országgyűlésről szóló törvény 98. § (2) bekezdése szerint egy országgyűlési képviselő a feladatai ellátásához szükséges minősített adatokat is megismerheti, márpedig a választók képviselete érinti a képviselők feladatkörét. Miközben a tájékoztatást az új büntetőeljárásról szóló törvényre (Be) hivatkozva tagadják meg, az előző változat is tartalmazta a hivatkozott kitételt, a tájékoztatás mégis gördülékenyen ment.

Egyébként Sneider Tamás nem kérdezett rá semmilyen személyes, szenzitív adatra, pusztán a nyomozás jelenlegi állására, eddigi eredményeire volt kíváncsi.

Tűrhetetlen, hogy Magyarországon a politikai hovatartozása miatt bárkit is támadás érjen

- fogalmazott lapunk érdeklődésére Sneider Tamás. A Jobbik elnöke szerint ilyen egy normális demokráciában nem fogadható el,

"ez egy balkáni stílus, de mi nem a Balkánhoz, hanem az Európai Unióhoz, Nyugat-Európához akarunk tartozni"

- tette hozzá.

Azt még inkább felháborítónak nevezte, hogy ez a támadás egy nővel szemben történt. "Ha valaki így ki tud vetkőzni az emberi mivoltából, az önmagáról állít ki bizonyítványt, és az egyértelmű, hogy a társadalomnak az ilyen embert meg kell büntetnie" - hangsúlyozta a politikus.

Sneider Tamás azt is fontosnak tartotta kiemelnie, hogy a Jobbik mindig is egy bajtársi közösség volt, és természetesnek veszik, hogy ki kell állni a tagjaik, barátaik és a szimpatizánsaik mellett.

"Ezt mindig is fontosnak tartottam, és ez is így lesz, amíg én vezetem a Jobbikot. A párt elnökeként kötelességemnek éreztem, hogy rákérdezzek arra, hol tart az ügy, és az elképesztőnek tartom, hogy a rendőrség megtagadta a válaszadást"

- fogalmazott.

Az országgyűlési képviselőt emlékeztettük arra is, hogy nemcsak a hatóságok, de a politika sem reagált még az elvárt módon az esetre.

Az Igazságügyi Bizottság fideszes alelnökének belefér, ha "buzi kurvának" neveznek egy nőt, csak, mert jobbikos?

Vitányi Istvánt arról szerettük volna kérdezni, igaz-e, hogy a jobbikos hölgyet nagy nyilvánosság előtt letámadó, mocskoló, majd megütő férfival munkakapcsolatban áll. Ám az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának fideszes alelnöke szerint, mivel a konkrét bántalmazást a videó nem bizonyítja, a felvételen elhangzó "buzi kurvázással" kapcsolatban nincs mit nyilatkoznia.

Nincsen következménye Magyarországon ezeknek az ügyeknek - válaszolt Sneider Tamás. Példaként felhozva Pócs Jánost, aki egy kazánba zárt emberen viccelődött, azonban a Fidesz nem hívta vissza a parlamentből. A Jobbikban viszont felelősséget kell vállalni azoknak, akik hibáztak - tette hozzá.

"Maga a kormánypárt is egy balkáni párt, egy más kultúrkörbe kívánja áthelyezni Magyarországot, nekünk ezt kell megakadályoznunk"

- magyarázta a jobbikos pártelnök. 

Sneider Tamás egyébként úgy véli, hogy - jellemzően az eldurvuló magyar viszonyokra -, ha a megütött hölgy nem jobbikos lenne, akkor nem kapott volna még ennyi figyelmet sem az, hogy egy fideszes potentát hogy viselkedik vidéken.

Az a feudális rendszer, amelyben ezek a hatalom közeli szereplők úgy érzik, hogy bármit megtehetnek a magyar emberekkel, sajnálatos módon megmutatkozik a vidéki választási eredményekben is

- vonta meg Tikász-eset tanulságait Sneider Tamás.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 08:48
Az előválasztáson az arra jogosultak csupán 4 százaléka vett részt.
A politológus otthagyja az elemzést és az oktatást is, hogy Brüsszelbe költözzön.