Állítsuk meg Budapestet: egy év alatt megduplázódott az unión kívülről érkező bevándorlók száma

Hatvanban már a kétnyelvűségre készülnek
Hatvanban már a kétnyelvűségre készülnek

Két év alatt kétszeresére nőtt Magyarországon az Unión kívülről érkezőknek adott tartózkodási engedélyek száma. Az Eurostat adatai szerint a növekmény mintegy 113 százalék.

Az Eurostat egy beszédes táblázatot is közzétett, amely roppant egyszerűen és hatásosan mutatja be egyrészt az Orbán-kormány propagandája mögötti valóságot, másrészt a tökéletesen elhibázott gazdaságpolitikát.

Eurostat

Mint látható, a 113 százalékkal toronymagasan vezetünk Bulgária és Málta előtt.  A legnagyobb számban letelepedési engedélyt kiadó ország továbbra is Németország. A Népszava eközben arról ír, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal 263 ezer külföldi munkavállalóról szóló adatsora sem lehet teljes. 

A portálunk által is ismertetett 263 ezer, legálisan hazánkban tartózkodó külföldi a 9,8 milliós lakossághoz képest arányaiban sokkal több mint a 88 milliós Németország által 2015-ben, a válság csúcsán befogadott 600 ezer menedékkérő.

Gyöngyösi: Orbán a német nagytőke kedvéért telepíti be az olcsó keleti munkaerőt

Mi lett volna, ha Strache helyén Rogán ül az ibizai kanapén? Orbáni, vagy inkább putyini modell épül Magyarországon? Hogyan áramlik a diktatúra know-how-ja Moszkvából Közép-Európába? Ha a Jobbik hirdette meg a keleti nyitást, most miért nem örül a Moszkvával való barátkozásnak? Hogyan lehet szövetségeseket keresni az EP-ben a bérunióhoz, és miért telepít be tízezrével migránsmunkásokat a "migrációellenes" kormány?

A lap megkereste a KSH-t, amely azt a választ adta, hogy az adatok valamennyi, legálisan hazánkban tartózkodó külföldi állampolgár adatait tartalmazzák, ebből pedig az következik, hogy az összesen mintegy 93 ezer – ezen belül közel 24 ezer ázsiai és 4200 afrikai – ember adatait összegző táblázat teljes körű. Csakhogy, amint az egy idei adatkérésre adott belügyminisztériumi válaszból kiderül, 2013 és 2017 között egyedül Kínából 15.754 ember érkezett a kötvényprogram révén, miközben az említett statisztikában a jelzett időszakban alig 7700 főnyi kínai állampolgár "növekmény" szerepel. Ez azt valószínűsíti, hogy a letelepedési kötvényesek nincsenek benne a statisztikában.

A tavaly kiadott több mint 115 ezer tartózkodási engedélyből közel 61 ezer volt munkavállalási célú, miközben egy évvel korábban csak 59 ezer tartózkodási engedélyre 24 ezer munkavállalási engedély jutott (emellett a tavalyi 55 ezerről 57 ezerre emelték a Magyarországon foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok kvótáját).

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss