Lisztet árultak kokainként az utcán, a rendőrség csalás miatt indított nyomozást

Lisztet árultak kokainként az utcán, a rendőrség csalás miatt indított nyomozást

A rendőrök elfogtak két férfit, aki Budapest VII. kerületében úgynevezett drognak látszó port adott el - tájékoztatott honlapján csütörtök reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A 26 éves M. Péter és a 29 éves Sz. Roland a megalapozott gyanú szerint a belvárosban rendszeresen kínált eladásra alufóliába csomagolt lisztet, illetve sütőport kábítószerként - írták. A két budapesti férfi hétfő este a Kazinczy utcában leszólított egy háromtagú társaságot, és egyiküket megkínálta a fehér porral, amit ő el is fogadott.

A két férfit, akinél alufóliába csomagolva liszt, sütőpor és majoránna keveréke volt, elfogták.

A rendőrök megtalálták a falrésekbe rejtett többi kamudrogadagot is.

Mivel a gyorsteszt azt jelezte, hogy a két férfi kokainozott előzőleg, a VII. kerületi nyomozók kábítószer birtoklása és üzletszerűen elkövetett csalás vétségének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Pesti éjszaka: fellázadtak a dílerek ellen, magánzárkába kerültek | Alfahír

Elég elszomorító végkifejlete lett annak a sztorinak, amiről korábban már mi is beszámoltunk: a belvárosi Kazinczy utcában az egyik szórakozóhely munkatársai megelégelték a hamis kábítószereket árusító dílerek jelenlétét, és több helyen is figyelmeztetéseket fújtak fel a járdára, mint például„All drugs are fake here" (Itt minden drog hamis), vagy "Fake Dealer Zone" (Kamudílerek helye)

A Kazinczy utcában és környékén zajló kamudrog-problémáról mi is írtunk már korábban, miután rongálás miatt eljárás indult az egyik szórakozóhely dolgozóival szemben azért, mert többek között „fake drugs here” járdafeliratokkal jelezték a turistáknak, hogy csalók járják az utcákat. Tettükkel vélhetően nem csupán az áldílereket riasztották el, hanem a valódiakat is, hiszen a feliratok velük szemben is bizalmatlanná tehették a potenciális vásárlókat, a járda összefirkálása viszont több órányi magánzárkát ért.