Pesti éjszaka: fellázadtak a dílerek ellen, magánzárkába kerültek

Elég elszomorító végkifejlete lett annak a sztorinak, amiről korábban már mi is beszámoltunk: a belvárosi Kazinczy utcában az egyik szórakozóhely munkatársai megelégelték a hamis kábítószereket árusító dílerek jelenlétét, és több helyen is figyelmeztetéseket fújtak fel a járdára, mint például

„All drugs are fake here” (Itt minden drog hamis), vagy "Fake Dealer Zone" (Kamudílerek helye)

Tettük eredménnyel járt, mert a bűnözőknek kínos volt az ilyen feliratok felett ácsorogni, így a turistákat nem tudták olyan könnyen átverni tízezrekért adott majorannával és sütőporral.

Ennek csodálatos folytatása lett az, hogy a 444.hu szerint szerda délelőtt a rendőrség rongálás miatt bevitte a Szimpla Kert két munkatársát, miután a lekopott feliratokat állítólag újra akarták festeni, de a térfigyelő kamerák miatt lebuktak.

A rendőrség szerint 500 ezer forintos kárt okoztak, az előállítás után pedig

7 órát töltöttek magánzárkában.

Szomorú dolog, hogy a rend őrei, ahelyett, hogy a drogkereskedőket állítanák le, és ilyen szempontból koncentrálnának délután és este az utcára, olyanokat fegyelmeznek és visznek be, akik itt dolgoznak évek óta, és sokat tesznek ezért a helyért! – írta a Kazinczy utca / Kazinczy street Facebook-oldal, egy képet is mellékelve az intézkedésről:

A dílerek jelenlétét akadályozó civilek most megtanulhatták a leckét: nem szabad csak úgy elriasztani a kereskedőket, főleg nem olyan komoly és aránytalan törvénysértéssel, mint egy járdafestés.

A lap egyébként hozzátette, hogy nem sokkal később valakik a „fake drug zone” feliratokból a „fake”-t elkezdték felsikálni, hogy csak „drog zóna” maradjon kiírva.

Az utcáról elnevezett Facebook-oldalon azt írták,

"Az itt lakók közül többen jelezték, hogy ha pénzbírságot kapnak a srácok, összedobják a pénzt, ami azt mutatja, hogy az itt élők többségének nem a feliratok jelentik a gondot"