Mészáros után Rogán Cecília és Sarka Kata is mesés gazdagodásba kezdett

rogán sarka
Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Lehet, hogy Mészáros Lőrincnek hamarosan kihívója akad Rogán Antal személyében. Vagyis, hogy egészen pontosak legyünk a miniszter dőzsölését fedezni hivatott, néhány éve üzletasszonnyá avanzsált Rogán Cecília személyében.

A miniszterelnöki kabinetiroda vezetőjének feleségének Sarka Katával közösen tulajdonolt cége, a Nakama & Partners bevételei az elmúlt években szárnyalásba kezdtek. Míg 2016-ban csupán 51 milliós bevételt könyvelhettek el, ez 2017-re 522 millióra forintra, 2018-ra pedig 1192 millió forintra emelkedett.

A cégből 136 millió osztalékot vettek ki, Rogán Cecília vezető tisztségviselői munkadíja 12 000 000 forint volt, az alapító Sarka Kata azonban beérte egy szerényebb 9 600 000 forintos munkadíjjal.

Feltűnő, hogy a cég Rogán Cecília 2016-os érkezése után kezdett dinamikus fejlődésbe, az Index megjegyzi, hogy a politikusfeleséggel együtt megjelentek az állami támogatók is, a Szerencsejáték Zrt., az MVM, az Antenna Hungária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság felkerült a partnerlistára, a MÁV pedig féláron adja a vonatjegyeket azoknak, akik vidékről utaznak a cég legújabb budapesti rendezvényére.

A további növekedés borítékolható, hiszen a két üzletasszony a sport és fitnesz világában is igyekszik terjeszkedni, már csak a téteket kell megtenni, hogy mikor előzik meg gazdagodás terén a Mark Zuckerberget és Elon Muskot is beérő Mészáros Lőrincet.