Vettel óriásit ment Kanadában, legyőzte Hamiltont, Magnussen csúnyán összetörte az autót

Vettel
Scuderia Ferrari/Facebook

A Q1 különösebb izgalmak nélkül zajlott, Vettel, Leclerc, Bottas, Hamilton, Verstappen volt az első öt sorrendje. A kiesők: Pérez, Räikkönen, Stroll, Russell, Kubica. A legnagyobb meglepetés Giovinazzi bejutó helyének tükrében Räikkönen kiesése volt.

A Q2 is unalmasan csordogált, egyedül az volt komoly kérdés, hogy Max Verstappennek sikerül-e bejutnia a top10-be, a 11. helyen állt, amikor kijött lágy abroncsokért a közepesek helyett, de javítani már nem volt lehetősége, mert Magnussen a kvalifikáció utolsó pillanataiban eldobta a Haast. A dán pilóta a jobb hátsóval megcsípte a Bajnokok Falát, ami először berántotta az autó elejét, majd a másik oldali falhoz csapódott a kocsi.

A Q2 kiesői: Verstappen, Kvyat, Giovinazzi, Albon, Grosjean.

A Q3 első körein Bottas csúszott keresztbe a pályán, de még így is óriási szerencséje volt, hogy a szűk montreali pályán nem találta el a falat. Az élen Hamilton, Vettel, Leclerc volt a sorrend.

Bottasnak a második köre sem volt tiszta, elfékezte a visszafordítónál, ez sokba került, végül csak a 6. helyről indulhat. Vettel az utolsó körén javítani tudott, két tizeddel megverte Hamiltont, idén először indulhat a pole pozícióból. Leclerc a harmadik, míg Ricciardo szenzációs teljesítménnyel bejött a 4. helyre.

Kanada

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.