Kéjbarlangot vizionál a Ripost az egyik MTA-kutatóintézetben

Kéjbarlangot vizionál a Ripost az egyik MTA-kutatóintézetben

A 444.hu szúrta ki, hogy új szintet lépett a kormány MTA ellen folytatott hadjárata, és már az átlag fideszesnek is érthető módon sulykolják azt, hogy az MTA-nak arra van szüksége, hogy valaki rendet tegyen ott. Ha igaz, ha nem, amivel ezt alátámasztanák.

Az Ómolnár Miklós nevével fémjelzett, Ripost nevű hulladék "Kéjbarlang a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézetében: Kik tudják a titkos kódot?" címmel közölt egy névtelen informátorra alapozott cikket, amelyben azt állítják: az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében egy olyan titkos szobát rendeztek be, ahol professzorok bonyolítanak alkalmi szexuális együttléteket.

A lap bizonyítékként egy hét másodperces videót is közöl: szív alakú ágy és jakuzzi látható egy tetőtéri lakásban. Azt azonban nem bizonyítja semmi, hogy a felvétel ott készült, ahol azt a megannyi hazugságon rajtakapott Ripost munkatársai állítják.

Az viszont a videóhoz fűzött kommentekből kiderül: nincs olyan hülye, aki ismét bedőlne az álhírek terjesztésére szakosodott oldalnak. A hozzászólók több eltérést is megjelölnek a Ripost cikkében szereplő állítások, az épület adottságai és a készült videó alapján:

- Nem stimmel az ablakszám. Az épület informátor által megjelölt részén egy van, a felvételen látható asztallapon kettő tükröződik.
- Az épület tájolása miatt a nap nem süthet be a videón látható szögben.
- A beltér a filmen jóval nagyobb,  mint amit az épület homlokzata sejteni enged.
- A tető dőlésszöge nem azonos. Az állítólagos kéjlaké jóval nagyobb.

A Ripost szerkesztőségéből is kiszivárgott egy fotó

A cikk megjelenése után az Alfahírnél jelentkezett egy, a neve elhallgatását kérő személy, aki azt állította, hogy bejutott a Ripost szerkesztőségébe. Bizonyítékként egy fotót is küldött a bent folyó munkáról, aminek hitelessége a Ripost oldalán megjelent írások alapján kevésbé megkérdőjelezhető, mint a portálon megjelent, időközben az Origo által is átvett cikk.