Az N1 TV leleplezte a korrupt fideszest, most elítélték

Balogh István Szilveszter

Hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt két év szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Balogh István Szilveszter volt fideszes önkormányzati képviselőt, a Mészáros Lőrinc-féle egykori Echo TV volt riporterét, a büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették – írja név említése nélkül a 24.hu. Ahogy az ügyről elsőként az N1 TV riportja beszámolt, Balogh fideszes önkormányzati képviselőként pénzt követelt a sértettől, amiért segített neki szomszédsági házfelügyelői állást szerezni, illetve szolgálati lakás határozott idejű bérletére is kötöttek vele szerződést.

A 24.hu azt írja, a vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogához. Az ítéletet az ügyészség, a védelem és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

Baloghnak a hírek szerint azért kellett távoznia az önkormányzatból, mert Kocsis Máté akkori polgármester „tisztázó beszélgetésre” hívta, bár lemondását azzal indokolta, hogy „az Echo TV-nél dolgozva nem tudja ellátni az önkormányzati feladatait”.