Pintér Sándor titkolja, mennyivel támogatják a magyar adófizetők Gruevszkit

Pintér Sándor titkolja, mennyivel támogatják a magyar adófizetők Gruevszkit

Egyre kínosabb a hazájában jogerősen korrupcióért elítélt, ám a börtön elől hazánkba szöktetett Nikola Gruevszki magyarországi ténykedése. Legalábbis az olyan régimódi fideszes politikusoknak, mint amilyen Pintér Sándor belügyér.

Nem adják ki Gruevszkit Macedóniának | Alfahír

A Fővárosi Törvényszéken tárgyalták Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök kiadatási tárgyalását, a bíróság szerint a kiadatás feltételei nem állnak fenn Gruevszki menekültstátusza miatt - írja a Hvg.hu.

Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese írásban fordult ugyanis a belügyminiszterhez, emlékeztetve őt, hogy Gruevszki, menekültként különböző támogatásokra és ellátásokra jogosult, így több kérdést is felvet a tény,  több alkalommal is bérelt gépjárművel és – ismeretlen státuszú – kísérővel jelent meg a nyilvánosság előtt. (Főleg annak tükrében, hogy a teljes vagyonát nem sikerült átmentenie Macedóniából).

Pintér Sándornak négy kérdésre kellett volna válaszolnia.

  1. Milyen állami juttatásokban részesül menekültként Nikola Gruevszki?
  2. Természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli szervezet vállalt-e kötelezettséget arra, hogy Nikola Gruevszki részére – Magyarország területén történő tartózkodása időtartamára –szállást biztosít és eltartásáról gondoskodik?
  3. Részesül-e a magyar állam részéről juttatásban Nikola Gruevszki bármely családtagja, és ha igen, milyen jogcímen?
  4. A magyar állam biztosít-e személyi védelmet Nikola Gruevszkinek?

Ám meg sem próbálkozott ezzel a sokat látott politikus. Két mondattal elintézte az egészet; az elsőben feltüntette, mely törvény vonatkozik a menekültek támogatására, a másodikban pedig azt hangsúlyozta, hogy ezek a jogszabályok valamennyi menekült jogállású személyre egyaránt vonatkoznak. 

#régenmindenjobbvolt!