Fogadjunk, hogy többet keres, mint egy tanár!

tanár

Most könnyen kiderülhet az igazság, ugyanis a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozat Facebook-oldalán kezdte el gyűjteni a pedagógusok fizetéseit #mutasdafizud! felszólítással. 

Mint írták:

"a kormány hangzatos számokat közöl az oktatásban dolgozók anyagi megbecsülésével kapcsolatban. A pedagógusok hatodik éve nem kapnak béremelést, ezenkívül a nevelést, oktatást segítő kollégáink bérei még ennél is megalázóbbak. Mi most kitesszük azt, amit hazaviszünk, ezért hány évet tanultunk és hány év gyakorlat áll mögöttünk. Mi készülünk a tanévre. Hosszú küzdelemre készülünk, de küzdeni azt tudunk, most épp a bérünkért fogunk. Azért lehet, hogy tanítunk majd 608 órát is.."

És akkor nézzük a számokat!

Egy gyógypedagógus 3 év gyakorlattal, 4 év egyetemmel 150.006 forintot keres (gyp pótlékkal), ám egy mentálhigiénés gyógypedagógus/tanítónak még rosszabb, hiába a 6 év egyetem és 4 év gyakorlat, a fizu mindössze 143.931 forint. De például Mészáros Lőrinc annak a 6 éve tanári pályán dolgozó matematika-informatika tanárnak a fizetését sem tudná értelmezni, aki 166.486 forintot keres...

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.