4 másodperccel a vége előtt jött a gól: férfi vízilabda-válogatott is elődöntős a világbajnokságon

vízilabda
MTI

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte Ausztrália csapatát, így bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Az ausztrálok fél perccel a vége előtt a győzelemért jöttek, Nagy védett, hét másodperc volt hátra, Märcz Tamás időt kért, 4 másodperccel a vége előtt Vámos góljával jutottunk tovább.

Märcz Tamás együttese ezzel egyetlen lépésre van az ötkarikás kvótától, ugyanis a Koreai Köztársaságban a férfiaknál két indulási jogot osztanak ki: mivel az olimpiai bajnok Szerbia - amely világliga-győzelmével már biztosította helyét Tokióban - a negyeddöntőben kikapott a spanyoloktól, ezért a két döntős vehet részt a jövő évi ötkarikás játékokon.

Legutóbb 2013-ban, Barcelonában fordult elő, hogy a férfi és a női válogatott is négy közé jutott a világbajnokságon, előbbi a katalán fővárosból arany-, utóbbi bronzéremmel tért haza.

A magyarok a csütörtöki elődöntőben - közép-európai idő szerint 11.30 órától - az Olaszország együttesével játszik.

A legjobb négy között a magyar női vízilabda-válogatott a világbajnokságon | Alfahír

A vizes világbajnokság női vízilabda tornájának negyeddöntőjében Olaszország és Magyarország csapott össze, az első negyed vége előtt öt perccel szerezte meg a vezetést a magyar csapat, két perccel később már 2-0 volt Leimeter Dóra góljával. Ezután érkezett az olaszok első találata, amire Keszthelyi Rita szinte azonnal válaszolt egy vízre pattintott, remek lövéssel.