Gödön is közös jelölttel győznék le az ellenzéki pártok a Fideszt

Gödön is közös jelölttel győznék le az ellenzéki pártok a Fideszt

A Jobbik, a DK, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd közösen indul Gödön az őszi önkormányzati választáson annak érdekében, hogy a Fidesz jelöltjével szemben a város minden körzetében, illetve a polgármesterjelölt személyben is egy ellenzéki jelölt álljon.

Az összefogást támogatja a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom is, amelynek képviselője ugyancsak részt vett a bejelentésen.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint október 13-án

Balogh Csaba, a Momentum helyi vezetője mérkőzhet meg a Fidesszel a gödi polgármesteri székért.

A közös ellenzéki polgármester-jelölt elmondta: fontosnak tartja, hogy a különböző politikai erők képesek olyan célokért együttműködni, mint például a helyi önkormányzat megbízható, hiteles és átlátható működése. Fontosnak tartják, hogy a város működése közérthető és mindenki számára hozzáférhető legyen, megerősödjenek a helyi közösségek, fejlesszék a városi infrastruktúrát és nagyobb hangsúlyt fektessenek a környezetvédelemre.

Az ellenzéki pártok együttműködését egy közös gödi program jegyében tervezik, amelyet a lakosságnak bemutatnak és amelynek érdekében a köztük lévő nagypolitikai ellentéteket félretéve fognak Göd érdekében dolgozni.

A sajtótájékoztatóról készült videó itt tekinthető meg: