Nevetséges választ adott a Belügyminisztérium a karcagi parkolási botránnyal kapcsolatban

""
A Belügyminisztérium fővárosi épülete

Még nem látták a videót, amelyen a karcagi rendőrkapitány a munkáját végző beosztottjait kéri számon, mert feljelentették a tilosban parkoló fideszes kórházigazdatót - ezzel hárította az RTL Klub megkeresését a Belügyminisztérium. A csatorna az ilyen ügyekben illetékes Nemzeti Védelmi Szolgálatot is megkereste, hogy indult-e vizsgálat a kötelességszegésre buzdító Teleki Zoltán ellen, de nem kaptak választ. 

A DK-s Vadai Ágnes azt nyilatkozta a csatornának, hogy az ügyben feltett írásbeli kérdésére szintén semmitmondó választ kapott. A 24.hu szerint az ellenzéki politikus úgy tudja: a rendőrkapitány ellen nem, de a munkájukat végző rendőrök ellen eljárást indítottak.

Egy hónapja jelent meg az Indexen az a videó, amelyen a karcagi rendőrkapitányság vezetője megdorgálja beosztottjait, akik feljelentették a tilosban parkoló kórházigazgatót, fideszes önkormányzati képviselőt, Nagyné László Erzsébetet. Teleki a felvételen arról beszél, hogy van lehetőség differenciált bírságolásra, noha a beosztottak arra emlékeztetik: a jogszabály egyértelműen kimondja, hogy szabálysértés esetén vagy bírságolni vagy feljelenteni kell, de arra nincs lehetőség, hogy elengedjék a vétkest.