Öngyilkos lett a börtönben a tinédzser lányokat futtató amerikai milliárdos

Holtan találták a manhattani börtönben fogva tartott Jeffrey Epsteint. A fiatal, 18 éven aluli lányokból szexhálózatot építő milliáros az amerikai lapok szerint öngyilkos lett. 

Epstein pár hete próbálkozhatott öngyilkossággal, akkor sebesülten találták a börtönben, azóta állandó megfigyelés alatt tartották magánzárkájában. Ellentmondásos hírek jelentek meg arról, hogy valóban saját magát sebesítette-e meg vagy rabtársai bántalmazták. Akár 600 millió dolláros óvadékot is hajlandó lett volna kifizetni, hogy szabadon védekezhessen, de a bíróság ezt nem engedte.

Jeffrey Epsteint július 6-án tartóztatták le otthonában emberkereskedelem és kiskorúak elleni szexuális visszaélés vádjával. A hatóságok szerint rengeteg fiatal nőt, köztük kiskorúakat szervezett be hálózatába, hogy aztán szexuális célokra használja, majd kiközvetítse őket befolyásos ismerőseinek. Lakásán ezzel kapcsolatos bizonyítékokat és több ezer fotót találtak meztelen nőkről, akik közül többről bebizonyosodott, hogy kiskorúak szerepeltek rajta.

Magas rangú politikusok a "kuncsaftok" közt

Nem sokkal Epsteint halála előtt derült ki, hogy az Obama- és a Clinton-kormányzat több befolyásos tagjának is közvetíthetett lányokat. A botrányba a Trump-kormányzat egyik minisztere is belebukott, aki még ügyészként vádalkut kötött a milliárdos 2008-as perében, ahol szintén kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaéléssel vádolták.

Epstein egyik áldozata Obama- és Clinton-közeli politikusokat is megvádolt szexuális visszaélésekkel

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel megvádolt amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein egyik áldozata politikusokat is megvádolt szexuális visszaélésekkel - írja az MTI. A New York-i ügyészi hivatal pénteken mintegy kétezer oldalnyi bírósági dokumentumot hozott nyilvánosságra, s ezekből a többi között kiderült: Epstein egyik áldozata, a jelenleg 33 éves Virginia Robert Giuffré már 2015-ben feljelentést tett szexuális zaklatásért és kényszerítésért Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell - a néhai sajtómágnás Robert Maxwell lánya - ellen.

Jeffrey Epstein milliárdos üzletembert július elején - egy, a Miami Herald című lapban megjelent cikksorozat nyomán - tartóztatták le a többi közt emberkereskedelem vádjával. Letartóztatása után egyre több egykori áldozat fedte fel magát és tett tanúvallomást arról, hogy hol és hogyan működött a szexkereskedelem, a sajtóban pedig egymás után jelennek meg részletek a milliárdos üzelmeiről.

(Index)