Habony ügyvédje a TV2 igazgatósági tagja lett

TV2, Tények

Idén június végén a Fidesz-közeli TV2 Média Csoport Zrt. igazgatósági tagja lett Dr. Kovács Loránd, aki Habony Árpád miniszterelnöki nemtudnimicsoda ügyvédjeként ismert – derül ki a cégnyilvántartás adataiból. Az ügyvéd cégjegyzésre is jogosult, együttesen írhat alá Vaszily Miklós igazgatósági elnökkel (ő korábban az ugyancsak fideszes Origónál, a köztévénél majd az azóta a Hír TV-be olvadt Echo TV-nél bukkant fel), az OTP felső vezetéséhez tartozó, de Mészáros Lőrinc cégbirodalmában is prominensnek számító Dr. Barna Zsolttal vagy Dr. Czira Szabolccsal. Utóbbi ügyvéd a fia Nagykőrös polgármesterének, az egykori fideszes országgyűlési képviselőnek, egyben veje Szíjj Lászlónak, a közbeszerzéseken rendszeresen jól teljesítő oligarchának.

(Az Andy Vajna halála utáni TV2 új embereiről a Válasz Online írt részletesen.)

Kovács Lorándról is többször cikkezett már a sajtó, a 24.hu tavaly januárban írt arról, hogy ugyancsak nem áll messze a közpénzektől:

húsznál is több, jobbára fővárosi kötődésű közbeszerzésnél volt a kiíró kapcsolattartási pontja a pályázók felé,

így a Szent János Kórház és a BKV járműjavító esetében is feltűnik a neve.

Szintén a 38 éves Kovács volt az, aki

a Habony Árpád érdekeltségében álló Asia Frontier Ltd. nevű hongkongi cég képviseletében közleményben tagadta, hogy annak köze lenne a Habonynak és üzleti körének busás hasznot hozó letelepedési kötvények értékesítéséhez.

Ugyancsak Kovács Loránd képviselte Habony Árpádot abban az egészen a Kúriáig jutott perben, melyben az ibizai videósztár a jobbikos „Ti dolgoztok. Ők lopnak.” feliratú plakátokkal kapcsolatban azt akarta bemesélni a közvéleménynek és az igazságszolgáltatásnak is, hogy ő bizony éppolyan utca embere, mint a tisztelt Olvasó. A bíróság persze nem adott neki igazat.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

Utoljára 1995 elején nyerte meg az NFL nagydöntőjét a San Francisco 49ers csapata, akkor a vezetőedzőjüket Mike Shanahannek hívták. A kaliforniai csapat most a Green Bay Packers legyőzésével újra a siker kapujában áll, a vezetőedzőjüket pedig Kyle Shanahannek hívják. A végső győzelemre azonban a Tennessee Titanst megállító Kansas City Chiefsnek is fáj a foga.