LMP: a kormány a mátrai szénerőmű működésének meghosszabbítását tervezi?

.

Az LMP ismételten azt kérdezi a kormánytól, hogy tervezi-e meghosszabbítania a mátrai szénerőmű üzemidejének meghosszabbítását, valamint a hozzá kapcsolódó lignitbánya kibővítését - mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott, a kormány teljesen ellentmondó lépéseket, állításokat tesz a klímapolitika területén. Példaként említette, hogy a kabinet megvétózta az európai karbonsemlegességi tervet, majd Áder János köztársasági elnök a karbonsemlegesség mellett foglalt állást. A kormány emellett azt is állítja, hogy az atomenergiára azért van szükség, hogy ki lehessen vezetni a szenet és más fosszilis energiahordozókat, miközben a mai napig "sunnyog" a mátrai szénerőmű üzemidejének meghosszabbítása ügyében - fejtette ki.

Kérdésre válaszolva elmondta, a korábban nagy napelemfarmot létesítő mátrai erőműnek folytatnia kell az átállást az "új energiaiparra", hogy az ott dolgozó több ezer ember hosszú távon meg tudja őrizni munkahelyét.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss