LMP: a kormány a mátrai szénerőmű működésének meghosszabbítását tervezi?

.

Az LMP ismételten azt kérdezi a kormánytól, hogy tervezi-e meghosszabbítania a mátrai szénerőmű üzemidejének meghosszabbítását, valamint a hozzá kapcsolódó lignitbánya kibővítését - mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott, a kormány teljesen ellentmondó lépéseket, állításokat tesz a klímapolitika területén. Példaként említette, hogy a kabinet megvétózta az európai karbonsemlegességi tervet, majd Áder János köztársasági elnök a karbonsemlegesség mellett foglalt állást. A kormány emellett azt is állítja, hogy az atomenergiára azért van szükség, hogy ki lehessen vezetni a szenet és más fosszilis energiahordozókat, miközben a mai napig "sunnyog" a mátrai szénerőmű üzemidejének meghosszabbítása ügyében - fejtette ki.

Kérdésre válaszolva elmondta, a korábban nagy napelemfarmot létesítő mátrai erőműnek folytatnia kell az átállást az "új energiaiparra", hogy az ott dolgozó több ezer ember hosszú távon meg tudja őrizni munkahelyét.