Tarlós szerint Scarlett Johansson szájába adták, amit ő mondott

Tarlós István

"Soha senki nem állított olyat a környezetemből, hogy támogatott volna engem a választáson" – nyilatkozta Tarlós az Azonnalinak.

A portál emlékeztetett, hogy a kormánypárti média pár hete büszkén számolt be róla, hogy Scarlett Johansson amerikai színésznő, miután találkozott Budapesten Tarlós István főpolgármesterrel,

"elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul".

Október 8-án a színésznő közleményt adott ki, miszerint a sajtóhírekkel ellentétben nem fejezte ki támogatását Tarlósnak a választásra, csupán egy magánbeszélgetésen osztotta meg vele őszinte elismerését, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Hozzátette:

az a budapesti polgárok dolga, hogy kit választanak meg, de fontos a demokrácia, fontos elmenni szavazni.

Tarlós István az Azonnalinak adott interjúban, még hétfőn, tehát Johansson közleménye előtt úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban:

"A csúnya az itteni interpretációban az volt, hogy az ő szájába adták azt, amit én mondtam el. Holott ő csak gratulált hozzá."

Arra a kérdésre, hogy ki adta a szájába, a főpolgármester visszakérdezett:

"Hát honnan tudjam?"

Annyit fűzött még hozzá:

"Amit megírtak, arról valóban beszélgettünk. Én például eldicsekedtem azzal, hogy három gyerekem és hat unokám van. Ehhez gratulált nekem, és mondta, hogy milyen jó, hogy ez így van. Erről jelent meg az újságban az, hogy dicsérte a kormány népesedési politikáját."

Kedden az portálnak küldött nyilatkozatában Tarlós ezt annyival egészítette ki:

"Soha, senki nem állított olyat a környezetemből, én pedig különösen nem, hogy támogatta volna a személyemet a választáson. Nem is kértünk senkit arra, hogy ilyet mondjon, vagy írjon. Magam nem is olvastam az erről szóló cikkeket, csak tájékoztattak róla, hogy forgott a sajtóban. Egyébként a demokrácia fontosságával kapcsolatban egyetért a színésznővel"

– írta.

Tarlós az Azonnalinak azt is elárulta: a találkozó Johanssonnal még júniusban történt, és a képeket csak azért később tették közzé, mert ekkor érkeztek meg a közzétételhez adott hozzájárulások.

Tarlós helyettese azt mondja, nem politikai támogatásként értékelték Scarlett Johansson szavait

Címlap Tarlós helyettese azt mondja, nem politikai támogatásként értékelték Scarlett Johansson szavait Ahogy beszámoltunk róla, Scarlett Johansson a Fidesz-közeli médiumokkal ellentétben úgy nyilatkozott, nem fejezte ki támogatását Tarlós István felé: Scarlett Johansson a közelmúltban Budapesten forgatta a Fekete Özvegy című filmet, a fővárosban vendégül látta Tarlós István is, a kormányközeli médiumokban ezután jelentek meg azok a cikkek, melyek szerint a színésznő elismerte Tarlós munkáját.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.